81 ilin CHP Kadın Kolları Başkanları Antalya'da OHAL'i protesto etti

eyleme katılan kadınlar
Cumhuriyet Protesto Alabalık Oturma Eylemi Referandum 

-sloganlar
-dövizleri
-kalabalık
-detaylar

( ANTALYA )- Antalya'da CHP'den oturma eylemi ANTALYA

- Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP)ülke genelinde eş zamanlı planladığı, “OHAL değil demokrasi istiyoruz” eylemi Antalya’da da gerçekleştirildi.
Eyleme İl Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısına katılan, 81 ilin CHP Kadın Kolları Başkanları da katıldı.
CHP, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde 81 ilde OHAL'e karşı “OHAL değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla planladığı eylem Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi.
Bazı illerde izin verilmeyen eylem Antalya’da saat 12.00 ile 13.00 arasında olaysız şekilde tamamlandı. Ellerinde OHAL’e karşı dövizler taşıyan kadınlar, sloganlarla OHAL'i protesto etti. Öte yandan eyleme, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen İl Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısına katılan, 81 ilin CHP Kadın Kolları Başkanları da katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 81 ilde cumhuriyet, demokrasi için direndiklerini belirterek, kurulmak istenen faşist düzene müsaade etmeyeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, önemli bir süreç için 81 ilde aynı eylemi yaptıklarını kaydetti.
Tarihi bir sorumluluğu taşıdıklarını ifade eden İlgezdi, OHAL değil demokrasi istediklerini vurguladı. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini belirterek, ilan edilişindeki amacından uzaklaştığını savundu. OHAL ile kimsenin ülkede güvenliğinin kalmadığını ileri süren Kumbul, toplumun büyük kesiminden tepki gören OHAL’ın derhal son verilmesini istedi. Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, bir saatlik oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.
16 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı