Yılbaşı öncesi organ piyangosu...Aynı anda organ nakli olup, aynı sevinci paylaştılar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE NAKİL OLAN HASTALARDAN GÖRÜNTÜ
Beyin Kanaması Yılbaşı Organ Nakli Böbrek Nakli Sosyal Hayat 

-HASTALARIN AİLELERİNDEN GÖRÜNTÜ
-HASTALARLA RÖPORTAJ
-DOKTOR VURUŞKAN İLE RÖPORTAJ

( BURSA -ÖZEL) BURSA

- Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde diyalize bağlanan iki vatandaş, yılbaşı öncesi aynı kişinin böbreklerinin takılmasıyla ortak sevinç yaşadı. Yalova’da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Nazım Tunç’un böbrekleri, yıllardır diyalize bağlı yaşayan Hüseyin Tekne ve Nevin Eral’a aynı anda nakledildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aynı anda nakil olan hastalar aynı odada yatıyor. 3 yıldır diyalize bağlanan Hüseyin Tekne ve 4 yıldır diyaliz gören Nevin Eral, gelen sevindirici haberle büyük bir mutluluk yaşadı. Hemen ameliyata yatan hastalar aynı anda nakil oldu. Tekne ve Aral, sağlıklarına kavuşup evlerine gidecekleri günü iple çekiyor. Nakil olduktan sonra duygularını dile getiren Nevin Eral, “4 yıldır böbrek nakli bekliyordum. Nakil olacağımı duyduğumda aşırı heyecanlandım. Sağlığıma kavuştuktan sonra ilk yapmak istediğim şey evime gidip çocuklarımı öpmek” dedi.
Hüseyin Tekne ise, “Uludağ Üniversitesi çalışanlarından Allah razı olsun. Bize böbreklerini bağışlayan kişiden de Allah razı olsun. 3 yıldır diyalize giriyordum. Hiçbir sosyal hayatım yoktu, zor bir süreç geçirdim, şimdi çok mutluyum” şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Vuruşkan, “Bu yılın son günlerinde hayatını kaybeden bir hastamızın iki organı bize sunuldu. Biz de uygun hastalarımıza nakil yaptık. Bu yıl 70 hastaya organ nakli gerçekleştirdik. Bölge olarak da 200 rakamını geçtik” diye konuştu.

30 Aralık 2018 Pazar günü yayınlandı