Türk heyeti, Gürcistan'da sağlık hizmetlerini anlattı - TİFLİS

- KUDAKA Genel Sekreteri Pr. Dr. Osman Demirdöğen'in açıklaması - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan'ın açıklamasıTİFLİS (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yönetim kurulu üyeleri, Gürcistan 'ın başkent Tiflis'te Türkiye'deki sağlık hizmetlerini tanıttı.Tiflis'teki bir otelde düzenlenen programa, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, KUDAKA Genel Sekreteri Pr. Dr. Osman Demirdöğen, sağlık turizm alanında faaliyet gösteren Türk ve Gürcü şirketlerin yetkilileri, doktorlar ve diğer davetliler katıldı.
Programın açılışında konuşan Büyükelçi Yazgan, Türkiye ile Gürcistan 'ın sınır komşusu ve stratejik ortak olduğunu ifade ederek iki ülke arasındaki sağlık turizminin daha da gelişmesi için ortada büyük potansiyelin bulunduğunu söyledi.

Yazgan, "Tedavi olmak amacıyla Türkiye'ye gitmek durumunda kalan Gürcistan vatandaşlarının en iyi koşullarda, en rahat şekilde ve en iyi tedavi imkanına kavuşmasını sağlamak bir komşu olarak, bir devlet olarak, bir iş birliği ortağı olarak bizim zaten görevimiz ve borcumuz." dedi.
Sağlık alanında çalışanların büyük sorumluluk taşıdığını belirten Yazgan, Türkiye ile Gürcistan arasındaki iş birliğinin artırılması için her zamanki gibi destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
KUDAKA Genel Sekreteri Dermirdöğen de Türkiye'nin sağlık alanında ciddi başarılara imza attığını ifade ederek komşu ülke Gürcistan 'a Türkiye'nin sağlık alanındaki avantajlarını tanıtmaya geldiklerini söyledi.

Türkiye ile Gürcistan arasında sağlık turları düzenlemek istediklerine işaret eden Demirdöğen, "İki ülke arasında karşılıklı olarak sağlık turizmin geliştirilmesinin, diğer sosyal ve ekonomik bağlantıları da geliştireceğini düşünüyoruz. Birbirlerine yakın, aynı coğrafyada yaşayan iki milletin hem ekonomik, hem sosyal hem sağlık alanında iş birliği yapması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Strateji Sağlık Turizmi Başkent 

19 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı