Sağlık Bakanı Demircan Hasan Celal Güzel’i ziyaret etti

- Demircan’ın açıklaması
Hastane Mide Kanaması Deprem Görece Erimli 

-- hastaneye giriş ve çıkış

( ANKARA )- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan:" (İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar’ın ölümü üzerine başlatılan inceleme) İnceleme henüz bitmiş değil, çalışmalar devam ediyor”- “Sağlığı geldiği ilk güne göre daha iyi ve daha da iyi olacak. Kendisiyle ilgili bilgileri hekimlerden ve ailesinden aldık. Yakın zamanda Hasan Bey’i aramızda göreceğiz. Akciğer enfeksiyonu şikayeti ile ilgili tedavi görüyor”- “Kapanma diye bahsediliyor ama bu kapanma değil. Biz yataklarımızı, hastanelerimizi yeniliyoruz”- "(Tam gün yasası) En verimli çalışma modelini bulmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde konu gündeme gelecek, gerekli düzenlemeleri yapacağız” ANKARA

- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümünde ihmal olduğu iddiaları üzerine başlatılan incelemenin henüz tamamlanmadığını, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Sağlık Bakanı Demircan, Ankara Güven Hastanesinde tedavi gören Hasan Celal Güzel’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hasan Celal Güzel’in Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dolayısıyla hastalığının herkesi üzdüğünü söyleyen Demircan, “Burada emin ellerde. Kendisine gereken tedavi yapılıyor. Sağlığı geldiği ilk güne göre daha iyi ve daha da iyi olacak. Kendisiyle bilgileri hekimlerden aldık. Aileden de gerekli bilgileri aldık. Yakın zamanda Hasan Bey’i aramızda göreceğiz. Akciğer enfeksiyonu şikayeti ile ilgili tedavi görüyor. Diğer ek rahatsızlıkları da var. Daha önce de mide kanaması geçirmiş ama tedavi edilmiş. Şu anda akciğer zarı enfeksiyonu tedavisi yapılıyor. Vücutta belli bir sarsıntı olmuş. Onların da düzelmesi için zamana ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümünde ihmal olduğu iddiaları üzerine başlatılan inceleme ile ilgili de bilgi veren Demircan, inceleme sonucunun henüz belli olmadığını, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Ekonomik ve fiziki ömrünü tamamlamış hastanelerin kapanacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Demircan, konuya ilişkin şunları dedi: “Ekonomik ve fiziki ömrünü doldurmuş, yenilenmesi gereken hastaneleri kapatıyoruz. Hastane deprem açısından sorunluysa, eskimiş veya yaşlanmışsa yeni yapmakta olduğumuz hastanelerin yatak kapasitesi de dikkate alınarak Türkiye’nin ortalama 100 bin kişiye yatak ihtiyacını da belirleyerek onları kaldırıyoruz. Bir kısmını yenileyeceğiz, bir kısmını yenilemeyeceğiz. Türkiye 15 yıllık sağlıktaki dönüşüm programının devamında mevcut yataklarını hem yeniliyor, iyileştiriyor. Çünkü daha önceki yatak sistemimiz koğuş sistemiydi. Şimdi tek yataklı, iki yataklı oda sistemine geçiyoruz. Bu sisteme geçerken sırasıyla eski hastanelerimizi de yenilemiş oluyoruz bu sayede. Kapanma diye bahsediliyor ama bu kapanma değil. Biz yataklarımızı, hastanelerimizi yeniliyoruz. Yenilenmesi gerekenleri de elbette ki kapatacağız. İşlerliği, fiziki yeterliliği olan hastaneleri kapatma diye bir şey yok.” “Tam Gün Yasası” ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Demircan, “Bu, en verimli insan gücümüzü, milletin emrine en verimli sunma çalışmasıdır. En verimli çalışma modelini bulmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde konu gündeme gelecek, gerekli düzenlemeleri yapacağız. Üniversiteler ve YÖK ile birlikte bu konuda çalışıyoruz” diye konuştu.
(İLK-BC -
19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı