Manisa’da 19 yaşındaki Ahmet’in dramı

Epilepsi hastası Ahmet Uysal'dan detay görüntü
Omurga Eğriliği Geri Dönüşüm Omurga Ameliyat Yardım Çağrısı 

-Ahmet Uysal'ın annesi Mine Uysal'ın konuşması
-Ahmet'in film sonuçları detay görüntü

( MANİSA )- Anne Mine Uysal: “Oğlumun çok acil ameliyat olması gerekiyor” MANİSA

- Manisa’nın Salihli ilçesinde bebekliğinden bu yana epilepsi nöbetleri geçiren Mine-Orhan Uysal çiftinin tek oğlu Ahmet Uysal, 15 yaşında geçirdiği nöbet sonrası, omurga eğriliğinin artması nedeniyle yürüyemez hale geldi. Yaklaşık 200 bin lirayı bulan ameliyat masrafı için yardım çağrısında bulunan anne Mine Uysal, çocuğunun durumunun daha kötüye gitmemesi için acil olarak ameliyata girmesi gerektiğini söyledi.

15 yaşından bu yana hem yürüyemeyen hem de konuşamayan Ahmet Uysal'ın omurga eğriliği iyice artınca, bu kez de kaburgaları akciğer ve kalbine baskı yapması sonucu nefes alıp vermekte zorluk çekmeye başladı.
19 yaşındaki Ahmet’in yaşaması ve sağlığına kavuşması için acil olarak ameliyat olması gerekiyor. Oğlunun ameliyat olması için devlet büyüklerinden yardım çağrısında bulunan anne Mine Uysal, "19 yaşındaki oğlumun yaşamasını istiyorum” dedi.
“Rahat nefes alamıyor” Oğlu Ahmet’in bebekliğinden bu yana epilepsi nöbetlerinin olduğunu belirten anne Mine Uysal, ”Oğlum 15 yaşında geçirdiği nöbet sonrası omurga eğriliğinin (skolyoz) birden ilerlemesi sonucu yürüyemez hale geldi. Şu an hiç yürüyemiyor. Oğlumuzu tedavi ettirmek istiyoruz, bunun için de acilen ameliyat olması gerekiyor. Şu an kaburgaları eğrilikten dolayı kalbi ve ciğerlerine baskı yapıyor. Bundan dolayı da rahat nefes alıp veremiyor” dedi.
Tedavi için Ege Üniversitesine gittiklerini ve orada oğullarının acilen ameliyat olması gerektiğini kendilerine söylediklerini belirten Uysal, “Ancak biz oradan hiçbir sonuç alamadık. Daha sonra Ankara İbni Sina Hastanesine gittik. Orada da çok acil ameliyat olması gerektiğini ve bunun içinde beklememiz gerektiğini söylediler. Şu ana kadar beklememize rağmen henüz bize geri dönüşüm olmadı. Bu geri dönüşümün bize çok acil olmasını bekliyoruz. Çünkü oğlumun çok acil ameliyat olması gerekiyor” diye konuştu.
“Çocuğumun yaşamasını istiyorum” Ameliyat için 200 bin lira istendiğini belirten Uysal, “Biz maddi olarak şuan sıfırın altındayız. Ancak bizden istenen para 180-200 bin lira civarında. Benim hiç param yok. Doktorlardan yardım istedim sadece 10 bin lirasını almaya bileceklerini söylüyorlar. Ama ben çocuğumun yaşamasını istiyorum. Devlet büyüklerimden bana bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum” çağrısında bulundu.
17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı