Lösemili çocuklar için okuldaki herkes maske taktı - YALOVA

- Okul girişinden görüntüler - Maske takan öğrencilerden detaylar - Sınıftaki dersten görüntüler - Lise Müdürü Fetiye Babadağlı'nın açıklaması - Lisenin 9. sınıf öğrencilerinden Aynur Aydın'ın açıklaması - Öğrencilerin okuldan çıkışı ve topluca mesaj vermeleriLösemili çocuklar için okuldaki herkes maske taktı - Yalova 'nın Çınarcık ilçesindeki bir lisenin yaklaşık 350 öğrencisi, öğretmenleri, idarecileri ve çalışanları maske takarak lösemi konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıYALOVA (AA) - Yalova 'nın Çınarcık ilçesindeki bir lisenin yaklaşık 350 öğrencisi, öğretmenleri, idarecileri ve çalışanları lösemi konusunda farkındalık yaratmak için maske taktı.Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencisinden öğretmenine okuldaki herkes, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında "Lösemili Çocuklara Destek" sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine katıldı.
Gün boyunca öğretmenler maskeyle ders anlattı. Çalışanlar temizlik yaparken, öğrenciler de ders dinlerken ve teneffüste maske taktı.Lise Müdürü Fetiye Babadağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, okuldaki herkesin maske takarak etkinliğe destek olduğunu söyledi.

Babadağlı, okulda yaklaşık 350 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek şöyle konuştu:"Onlar ileride sağlıkçı olacakları, hastanelerde çalışacakları için lösemili çocukları anlamak, empati duygularının gelişmesi adına böyle bir etkinlik düzenledik. Tedavinin yanı sıra moral ve motivasyonun önemli olduğunun farkındayız. Dolayısıyla sağlık hizmetleri alanında eğitim verdiğimiz için öğrencilerimizin empati duygularını ve sosyal sorumluk bilincini artırmak amacıyla maskelerimizi taktık. Lösemili çocuklarımıza ve ailelerine onları anladığımızı, desteklediğimizi duyurmak istedik."Lisenin 9. sınıf öğrencilerinden Aynur Aydın da bu maskeleri takarak lösemili hastaların yaşadıkları zorlukları anlamaya çalıştıklarını dile getirdi.
Öğretmenler Farkındalık Farkındalık Yaratma Öğrenciler Sağlıkçı 

7 Kasım 2018 Çarşamba günü yayınlandı