Korona virüs karantinasında 'Erkilet Güzeli' türküsü ile hem hastalara hem sağlıkçılara moral verdi

Hasan Alim'in bahçede çalışması
Ses Sanatçısı Tedavi Süreci Sağlık Personeli Sağlık Çalışanları Sağlıkçı 

-Hasan Alim ile röportaj
-Hasan Alim'in hastanede söylediği Erkilet Güzeli türküsünü söylemesi
-Hasan Alim'in bahçeyi süpürmesi
-Hasan Alim'in bahçe kapısı önünden el sallaması
-Hasan Alim'in hastanede tedavi görürken Erkilet Güzeli Türküsünü hemşire ile birlikte söylemesi

( KAYSERİ - ÖZEL)- Korona virüsünü 9 günde yendi KAYSERİ

- Kayseri'de korona virüs testi pozitif çıkan 50 yaşındaki yerel ses sanatçısı Hasan Alim, 9 günlük tedavi sürecinde verdiği mini konserlerle hem hastalara hem de sağlıkçılara moral verdi. Kayseri'de 9 gün önce, göğüste nefes alıp verirken daralma, ağızdan su gelmesi, idrar yanması şikayeti ile acil servise başvurduğunu anlatan Hasan Alim, "Acilde yapılan muayene sonrasında doktorlar Covid-19 teşhisi koydular ve beni hemen Pandemi servisinde karantinaya aldılar" dedi.
Hastanede sağlık çalışanlarının hastalara büyük ilgi ile yaklaştığını söyleyen Hasan Alim, "Temizlik, bakım ve hizmet yönünden çok mükemmel davrandılar. Hemşireler ve doktorlar ile bir aile gibi olduk. Bu süre içinde insanların neşeye morale ihtiyaçları var. Bu hastalığı neşe ve moral ile Türkiye'den kapı dışarı edeceğiz" diye konuştu.
Kendisinin iki bademciğini ameliyatla aldırdığını ve sesinin bu nedenle iyi çıktığını söyleyen Hasan Alim, "Kayseri Büyükşehir Konservatuvarında kurs aldıktan sonra Kayseri Kültür Müdürlüğü'nde yerel sanatçı sertifikamı aldım. Repertuvarımda yerel türküler var. Hem etrafımdaki hastalara, hem hemşire ve doktorlara hem de etrafımdaki hastalara moral olsun diye Erkilet Güzeli türküsünü söyledim" ifadesinde bulundu. Korona virüsünü 9 günlük tedavi sonrasında yenen Hasan Alim, "Tüm sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanı'na ve İl Sağlık Müdürlüğü ile tedavimde bana ilgi gösteren sağlık personeline canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
(AÖ-
28 Nisan 2020 Salı günü yayınlandı