Korona hastası yaşlı çiftin hayvanlarının bakımını ilçe tarım yapıyor

Tarım müdürlüğü personelinin ahırda bakım yapması
Koronavirüs Köy Muhtarı Tarım Orman Müdürlüğü Yaşlı Çift 

-İneklerden süt sağması
-Ahırı temizlemesi
-Personelin yaptıkları hizmeti anlatması

( ADANA )- Adana Kozan'da koronavirüs tanısı nedeniyle tedavi altına alınan yaşlı çiftin 7 büyükbaş, 20 küçükbaş hayvanın bakımlarına köy muhtarının desteği ile ilçe tarım müdürlüğü ekipleri gerçekleştiriyor ADANA

- Adana’nın Kozan ilçesinde koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altına alınan yaşlı çiftin sahipsiz kalan hayvanlarına ilçe tarım ve orman müdürlüğü personeli muhtarın desteği ile sahip çıktı. İlçeye bağlı Eskimantaş köyünde korona virüs tanısı nedeniyle tedavi altına alınan yaşlı çiftin 7 büyükbaş 20 küçükbaş hayvanın bakımlarını köy muhtarının desteği ile ilçe tarım müdürlüğü ekipleri yapıyor. Köy Muhtarı Mustafa Aksöz yaşlı çiftin Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olduğunu ve hayvanların sahipsiz kalmaması için ilçe tarım müdürlüğü ile birlikte tüm bakımlarının yapıldığını belirterek devletin her kademesinin büyük özveri ile vatandaşı mağdur etmeden çalıştığını kaydetti.
Ailenin yalnız kalan hayvanlarına sahip çıkan köy muhtarı ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile yaşlı çiftin 7 büyükbaş, koyun ve keçi olmak üzere 20 küçükbaş hayvanı, 15 tavuğu ve 1 eşeğine sahip çıkarak tüm bakımlarını yapıyor. Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan, yaşlı çiftin köylerinde bir akrabası olduğunu ancak aralarında dargınlık nedeniyle hayvanların bakımını birimlerinin üstlendiğini belirtti.
Hayvanların tamamına özenle bakıldığını kaydeden Erdoğan, "Büyükbaş hayvanların her gün süt sağımı, yemlenmesi, su ihtiyaçlarının giderilmesi ve ahırın temizlenmesi; küçükbaş hayvanların her gün otlatılması ve su ihtiyaçlarının giderilmesi; eşek ve tavukların yem ve su ihtiyaçlarının giderilmesi, ayrıca sağlık kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Bizde bize düşen görevimizi özenle yerine getiriyoruz" dedi.
Yaşlı çiftin köyünde Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hekim Kemal Bozlu ve Ali Bozdoğan her gün muhtar Mustafa Aköz ile hayvanların bakımını gerçekleştiriyor.
20 Nisan 2020 Pazartesi günü yayınlandı