Kiloları nedeniyle kapısını çaldığı merkez sayesinde kilolarından kurtuldu - EDİRNE

- Fazla kilolarından kurtulan Güney Kakat'ın kiloluyken giydiği elbiseleri göstermesi - Güney Kakat'ın kahvaltı, spor yapması ve yaşamından detaylar - Zayıflayan Güney Kakat ile röportaj - Obezite tedavisi ve obezite merkezinden detaylar - Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ile röportaj - Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi "Obezite Merkezi'ne" başvuran tur organizatörü Güney Kakat, uygulanan programla 6 ayda 30 kilo verdiEDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Edirne 'de fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlayan tur organizatörü azmetti sağlıklı şekilde altı ayda 30 kilo verdi.Tur organizatörü Güney Kakat (44) iş yoğunluğu, zamansız ve hızlı yemek yeme, hareketsiz yaşam nedeniyle hızla kilo almaya başladı.
Kilosu 115'e ulaşması sonrası sağlık problemleri baş gösteren Kakat, kilo vermek için çareler aramaya başladı.
Sağlıklı kilo vermek isteyen ve verdiği kiloları geri almayacağı bir program araştıran Güney Kakat, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi "Obezite Merkezi'nin" kapısını çaldı.Uzmanların tahlil ve tetkikleri sonucu kendisi için hazırladığı hareket ve diyet programına harfiyen uyan Güney Kakat altı ay sonunda 115 kilogramdan 85 kilograma düştü.Eski kıyafetlerinin büyüklüğü karşısında şaşkına dönen Kakat, kilo verme programını sürdürmeye devam edecek. - "Diyet programı ve antrenman sistemiyle"Güney Kakat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyatsız bir şekilde kilo vermesinin mutluluğunu yaşattığını anlattı.Verdiği kiloların hafifliğini hissettiğini ve hayatında pek çok şeyin değiştiğini anlatan Kakat, "Şu an kendimi çok rahat hissediyorum. Kısa bir zaman diliminde sağlıklı şekilde, ameliyatsız bu kadar kiloyu vermek mutlu etti beni. Hedefim 75 kiloya inebilmek. Bunu da obezite merkezimizin doktorlarıyla planlıyoruz." dedi.
Zayıflamak için mide ameliyatının tehlikeli olduğunu dile getiren Kakat, ilaçla yada benzeri kimyasal ürünlerle kilolardan kurtulmaya çalışmanın da ekstra sağlık problemleri doğurabileceğini kaydetti.
- "Salgın bir hastalık: obezite" Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde Sağlık Bakanlığınca Türkiye'de 30 obezite merkezi açıldığını Edirne 'dekinin de bunlardan biri olduğunu anımsattı.Kilolarından kurtulmak ve sağlıklı zayıflamak isteyen 120 danışanın 1 yıldır hizmet veren obezite merkezinde tedavi gördüğünü aktaran Kalkan, şunları kaydetti:"Danışanlarımız obezite ile ilgili birçok bilgiyi burada alıyor. Uzman ekiplerince önce bilinçlendirilmekte, bilinçaltı şekillenmesi yapılmaktadır. Psikiyatri, genel cerrahi, dahiliye birimlerimizce ilk etapta muayeneleri yapılmakta, bir hastalıklarının olduğu teşhis edildiğinde hastalıklar gideriliyor.Bunlardan sonra fizyoterapistlerimiz eşliğinde güzel bir programla sağlıklı beslenme, sağlıklı hareket ve egzersizleri içeren bir yaşam tarzı aşılanıyor." - " Edirne 500 kilo hafifledi"Güney Kakat'ın da merkezde 6 ay boyunca 30 kilo verdiğini söyleyen Kakat, "Güney bey azimli danışanlarımızdan. Burada yaptığımız tüm etkinlikleri takip etti ve hayatına uyguladı. Sağlıklı ve kontrollü zayıflamak isteyen herkesin merkezimize başvurabilir. 120 hastamıza 1 yıl boyunca toplam 500 kilo verdirdik, Edirne 'yi 500 kilo hafiflettik." dedi.

Fazla Kilo Hastalık Sağlıklı Beslenme Mide Ameliyatı Sağlıklı Zayıflama 

17 Aralık 2019 Salı günü yayınlandı