Kalbi delik Suriyeli Mahir bebek Türk doktorlarına emanet - ANKARA

- Kalbi delik Mahir bebeğin annesi Suriyeli İman Hüseyin ile röportajANKARA (AA) - DUYGU YENER - Suriye'deki iç savaştan kaçarak İdlib'deki kampa sığınan Ömer ve İman Hüseyin çiftinin bir yaşındaki kalbi delik bebekleri Mahir, Türk Kızılayının girişimleriyle tedavi için Ankara 'ya getirildi.
Suriye'nin Hama şehrinde yaşayan Hüseyin ailesi, savaş nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kaldı. İdlib'deki kampta 5 çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Hüseyin çifti, kampta dünyaya gelen en küçük çocuklarının kalbindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi arayışına girdi.Mahir bebeğin rahatsızlığından haberdar olan ancak maddi imkansızlar nedeniyle tedavi ettiremeyen aileye Türk Kızılayı sahip çıktı.İdlib'deki kamptan annesiyle Ankara 'ya getirilen Mahir bebek, Türk Kızılayı Ankara Şubesi Sosyal Hizmet Merkezi'ne yerleştirildi.Mahir bebek ve annesinin ulaşım, barınma, yemek, tedavi masrafları ve temel bakım ihtiyaçları, merkezde Kızılay ekiplerince karşılanıyor. Türk Kızılayı Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi çalışanlarının refakatinde doktora götürülen minik Mahir, 22 Şubat'ta kalp ameliyatı olacak. - "Şavaş yüzünden evimizden çıktık, dört yıldır geri dönemedik"Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Anne İman Hüseyin, savaş öncesinde eşinin çalışmak için Lübnan'a gittiğini ve rahat şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

Savaş nedeniyle evlerine girmekte zorlandıklarını belirten Hüseyin, "Arada sırada çatışma bitene kadar evi bırakıp, ardından eve geri dönüyorduk. Sonra çıktık ve bir daha dönemedik. İdlib'de bir kampa yerleştik ve dört yıldır burada yaşıyoruz. Mahir, bu kampta doğdu. Hastalığı da bir anda ortaya çıktı. İdlib'de hastaneye götürdük. İlaç verdiler ama etkisi olmadı. Film çektiler, kalbinin delik olduğunu orada öğrendik." diye konuştu.
Hüseyin, İdlib'de 14 gün hastanede kaldıklarını ifade ederek, doktorların her 6 ayda bir kontrole gelmesini istediklerini anlattı.
Kalp Ameliyatı İç Savaş Yaşam Mücadelesi Çatışma Küçük Çocuk 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı