İmamlara Kırım Kongo Eğitimi

Erzurum ' un Oltu İlçesi ' nde imamlar KKKA konusunda bilgilendirildi. Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr.B urhan Yarar Oltu ilçe merkezi ve köy imamlarına Kanamalı Kırık Kongo Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda bilgilendirme semineri verdi.
Kırım Kongo 


Oltu ilçe merkezinde çarşı başı camisinde toplanan 120 imama kenenin taşıdığı virüs hakkında bilgiler verdi. İmamları vaka ile karşılaştıklarında neler yapacaklarını anlatıldı.
Oltu ilçesi müftüsü Lütfü İmamoğlu ' nunda katıldığı eğitimde İmamoğlu her ay mutad olarak yapmış oldukları toplatıya bu ay Kırım Kongo hastalığına ayırdıklarını sağlık grup başkanlığının talebi üzerine bu toplandı da imamlara keneden bulaşan virüsü anlattıklarını belirtti.

Sağlık grup başkanı Dr. Burhan Yarar konuşmasında, “2002 yılından beri bölgemizde etkili olan kırım-kongo kanamalı ateşli hastalığı daha çok insanımıza ulaşabilmemiz için bir planlama yaptık bu planlama din görevlilerini de eğitimin içerisine alarak özellikle köylerde görev yapan imamlarımızı katmak istedik. İlçe müftülüğümüzün onayıyla imamlarınıza kene virüsü hakkında eğitim verdik” dedi.

İmamlar ise “Kırım-kongo kanamalı ateşli hastalık hakkında fazla malumatımız yoktu Dr.Burhan Yarar bize son derece aydınlatıcı bilgiler verdi kendilerine teşekkür ederiz” dedi.
Köy imamları ise aldıkları eğitim ve broşürlerle köylerinde kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığı anlatacaklar.
14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı