Diyarbakır’da Sağlık-Sen Kadın Komisyonu İstişare Toplantısı yapıldı

Toplantıya katılanlar
İçişleri Bakanı Kadın Hakları Sağlık Çalışanı Hatıra Fotoğrafı Sağlık Çalışanları 

-Semih Durmuş konuşması
-Plaket verilmesi
-Genel ve detay görüntüler

( DİYARBAKIR ) -- Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş:- “İş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale getirilmesinde büyük bir sorumluluğumuz var” DİYARBAKIR

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sendika olarak önemsediğimiz bu ülkeye ve bu ülkenin kadınına bir katkımız olacak ise sağlıktaki istihdamın arttırılması, iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale getirilmesi noktasında çok büyük bir sorumluluğumuz var” dedi.
Toplantıya, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Rıfai Yıldırım, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensraioğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hemşire ve sağlık çalışanın kendi işinin dışında birçok farklı görevleri de yaptığını belirterek, “Sağlık çalışanlarımız özellikle kadın çalışanlarımız kendi işinin dışında doktorunda ve tıbbi sekreterinde görevini yapmaktadır. Kadın iş yerinde gerçekten fedakar ve cefakar bir çalışandır. Evinde eşine eştir, çocuğuna annedir, çocuğuna öğretmendir, evin içişleri bakanıdır ve hiç gözükmeyen, hiç söylenmeyen annesi ve babası vardır. Artık yaşı ilerlemiştir aynı zamanda ona da bakandır. Bir insanın ve bir kadının yapabileceğinden çok fazlasını Türkiye’de özellikle sağlık çalışanları yapmaktadır. Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki Türkiye’de kadın hakları savunucusu olan derneklerin hiçbir zamanda dikkatini çekmeyi başaramamışlardır. Bizim sendika olarak önemsediğimiz bu ülkeye ve bu ülkenin kadınına bir katkımız olacak ise sağlıktaki istihdamın artırılması, iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale getirilmesi noktasında çok büyük bir sorumluluğumuz var” diye konuştu.
Durmuş, konuşmasının ardından toplantıya katılan sağlık çalışanlarının sorularını tek tek cevaplayarak not aldı. Toplantı katılımcılara plaket verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
10 Ocak 2020 Cuma günü yayınlandı