DİYABETLİ HAYATLAR- Şeker hastası emekli öğretmeni öğrencisi tedavi ediyor - ANTALYA

- Tip - 2 diyabet hastası emekli öğretmen Gülbahar Benzeş'in öğrencisi olan doktor tarafından muayene edilmesi - Benzeş ile röportaj - Yrd. Doç. Dr. Ezel Taşdemir ile röportajDİYABETLİ HAYATLAR - Şeker hastası emekli öğretmeni öğrencisi tedavi ediyor - Tip - 2 diyabet hastası emekli öğretmen Benzeş'in tedavisini 17 yıldır eski öğrencisi iç hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Taşdemir yapıyor - Benzeş: - "Ödül olarak şeker verdiğim öğrencim, şimdi şekerimi yasaklıyor. Ezel şekeri yasaklayınca 'Ben öğrenciyken sana hiç yasaklamıyordum' diyerek espri yapıyorum" - Dr. Taşdemir: - "İyi ki benim öğretmenim olmuş ve beni yetiştirmiş. Ona faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Vefa borcumu ödemeye çalışıyorum"ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Tip - 2 diyabet hastası emekli öğretmen Gülbahar Benzeş'in tedavisini 35 yıl önce öğrencisi olan iç hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ezel Taşdemir yürütüyor. Antalya 'da yaşayan emekli sınıf öğretmeni 66 yaşındaki Gülbahar Benzeş'te diyabet belirtileri 27 yaşında ortaya çıktı. Burun ameliyatı için hastaneye başvuran Benzeş'in yapılan tetkiklerinde kanındaki glikoz değeri yüksek çıktı. Doktorun "diyabet hastası olabileceği" uyarısı üzerine Benzeş, meslek hayatı süresince beslenmesine dikkat etti.Emekliliğinden sonra hızla kilo almaya başlayan Benzeş'e 49 yaşındayken tip - 2 diyabet teşhisi konuldu. Günde dört defa insülin kullanmaya başlayan Benzeş'in doktoru ise Barbaros İlkokulu'nda öğretmenliğini yaptığı öğrencisi Medical Park Antalya Hastanesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Ezel Taşdemir oldu.Benzeş'in tedavisini üstlenen Taşdemir, diyabetli öğretmenine zaman zaman şekeri yasaklayıp beslenme tavsiyelerinde bulunuyor. - "Onunla gurur duyuyorum"Benzeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca sağlıklı şekilde yaşadığını ancak diyabet teşhisi konulmasının ardından hayat tarzını tamamen hastalığına göre ayarladığını söyledi.

Her yemek öncesi insülin iğnesi vurduğunu aktaran Benzeş, şekerinin strese çok tepki verdiğini dile getirdi. Yemek öğünleri ve yürüyüş gibi aktivitelerinin bir düzen içerisinde olduğunu anlatan Benzeş, şunları kaydetti:"Yıllardır şekerli içecek ve tatlılardan uzak duruyorum. Doktorumun öğrencim olması ayrı bir güven sağlıyor. Yıllardır kontrollerimi yapıyor. Günün herhangi bir saati ulaşabiliyorum. Kendimi emin ellerde hissediyorum. Onunla gurur duyuyorum. Öğrencimin ilgisiyle gayet sağlıklıyım. İlkokulda çocuklara şeker, çikolatalar dağıtıyordum. Ödül olarak şeker verdiğim öğrencim, şimdi şekerimi yasaklıyor. Ezel, şekeri yasaklayınca 'Ben öğrenciyken sana hiç yasaklamıyordum' diyerek espri yapıyorum." - "Vefa borcumu ödemeye çalışıyorum"Yrd. Doç. Dr. Ezel Taşdemir ise hekimlikte 18 yılını doldurmasına rağmen öğretmenini karşısında gördüğünde çok heyecanlandığını ifade etti.
Hayatın henüz başında elinden tutan öğretmenine yardımcı olmanın ayrı bir sevinç ve heyecan yarattığını vurgulayan Taşdemir, "İyi ki benim öğretmenim olmuş ve beni yetiştirmiş. Ona faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Vefa borcumu ödemeye çalışıyorum. Küçükken ben öğretmenimin, şimdi o benim tavsiyelerime uyuyor. Hastalarda genellikle tedaviye uyum ve diyette sıkıntılar yaşıyoruz. Öğretmenim çok bilinçli olduğu için inanılmaz uyum sağlıyor. Bu nedenle de diyabetin neden olduğu uç organ komplikasyonları hiç görülmedi." diye konuştu.

Şekerli İçecek Emekli Öğretmen Öğretmen Sınıf Öğretmeni Diyabet Hastası 

16 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı