Erkan Topuz'dan kırmızı et ve sucuk uyarısı

Zahide Yetiş'e konuşan Prof. Dr. Erkan Topuz, kuyruk yağındaki tehlikeye dikkat çekerek 'hayvan otladığı zaman büyün zehir hayvanın yağında birikiyor' dedi.
Kuyruk Yağı Erkan Topuz Kırmızı Et Zahide Yetiş 


Kırımızı et ve sucuğun da ömrü kısalttığını söyleyen Erkan Topuz, sakatat hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Erkan Topuz'un o açıklamarı;

Ben kuyruk yağına karşıyım. Çünkü yağ bir numaralı kanserojen maddesi. Diyorlar ya kuyruk yağı felan... hayvan otladığı zaman bütün zehir hayvanın yağında birikiyor. Sen onu oturup yersen kanseri bir güzel almış oluyorsun.

Kuyruk yağı ye diyorlar bir de içine sucuk koy onunla ye diyorlar, sucuk ve kırmızı et ömrü kısaltır. Kırmızı etin içinde bir madde bulundu. Bu madde doğrudan doğruya kanserojen bir madde. Kırmızı ette yeni bulundu bu. Kırmızı eti yeyin diyoruz fakat aşırı yemeyin diyoruz.

Sakatat konusuna da gelince sakatat yenir fakat arada bir yenir kemoterapi esnasında sakatat yerseniz böbrek taşı yapar ürik asiti arttırır. Ürik asit arttığı zaman gut nöbeti yapar ve aynı zamanda böbrek taşı yapar. Doktorlarımız bunları düşünerek konuşsunlar.

13 Şubat 2015 Cuma günü yayınlandı