Neşet Ertaş - Kaşların Karasına

Büyük Ustadan Unutulmaz Eserle...
Unutulmaz Dizisi Muharrem Ertaş Neşet Ertaş İç Anadolu Bolgesi 


BAĞLAMAYLA İLKOKULDA TANIŞTI
Bağlama ve türkü deyince akla ilk gelen isimlerden Neşet Ertaş, 1938'de Kırşehir'de doğdu.

Çocukluğu Kırtıllar köyünde geçen Ertaş, müzikle babası saz ustası Muharrem Ertaş sayesinde ilkokul yıllarında tanıştı.

Önce keman, ardından bağlama çalmayı öğrendi. Babasıyla birlikte yörenin düğünlerinde saz çalıp türkü söylemeye başladı.

Profesyonel müzik hayatına 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gidişiyle başladı.

İlk plağı ' Neden Garip Ötersin Bülbül ' ü işte bu yıllarda kaydetti. Çok sevilen plağın ardından yenileri geldi, konserler başladı.

Halk ozanı bir süre sonra yeniden İç Anadolu'ya döndü ve Ankara'ya yerleşti.

YAŞAYAN HAZİNEYDİ

UNESCO tarafından ' yaşayan insan hazinesi ' kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.


Unutulmaz Dizisi Hakkında
Romantik bir kaç haftanın ardından kızı terk eder. Zira Harun’un babası, oğlunun Melda ile evlenmesini istemektedir. Harun zaten ilgi duyduğu Melda ile evlenmeye karar verir. Hep birlikte Melda’yı istemeye giderler. Fakat görücü evinde hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar. Harun’un aynı anda birlikte olduğu Melda ve Eda kardeştir. Şok geçiren Harun ve Eda her şeye rağmen birbirlerini tanımazlıktan gelerek skandalın önüne geçmeyi başarır...
devamı
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
15 Aralık 2009 Salı günü yayınlandı