Mehmet Ali Birand öldü (32. gün Başbakan Erdoğan)

Mehmet Ali Birand öldü, Mehmet Ali Birand vefat etti, Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Mehmet Ali Birand son dakika haberleri. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand (72) yaşamını yitirdi.
Avrupa Son Dizisi Kanal D Son Darbe Mehmet Ali Birand 


Mehmet Ali Birand, pek çok gazetecinin yetişmesine vesile oldu, çok önemli eserlere imza attı... Mehmet Ali Birand gazeteciliğe 1964'te başlamıştı. O günden itibaren durmaksızın çalıştı. Üst düzey haber yöneticisi olmasına rağmen tıpkı bir muhabir gibi sürekli gerçeğin peşindeydi. 72 yıllık ömründe çok sayıda, özel habere belgesele, kitaba imzasını attı.

Brüksel'de iken mesleğinin dönüm noktası 1974 Kıbrıs Harekatı oldu. Dünya durumu yakından takip ederken Avrupa'da olup bitenlerin nabzını o tuttu. Yaptığı haberlerle dikkat çekti. Kıbrıs Barış Harekatını konu alan iki kitaba imza attı. Yani '30 Sıcak Gün' ve 'Diyet'e... Birand, Avrupa'yı çok yakından tanıyordu. Türkiye-Avrupa İlişkilerini konu alan 'Bir Pazar Hikayesi' 1978'de yayımlandı. 2005'e kadar 10 ayrı baskı yaptı. ' Türkiye'nin Avrupa Macerası ' adıyla, Türkiye'nin AB tarihçesini tümüyle içinde biriktiren bir kitap oldu.

Mehmet Ali Birand'ın en önemli etkilerinden biri 32. Gün programıyla oldu. Program 1985'te ilk defa ekrana geldikten sonra büyük ilgi gördü. Programın yapımında emeği geçen pek çok isim, bugün, Türkiye'nin yakından tanıdığı gazeteciler ve televizyoncular.

Birand demokrasiden yana tavır koymasıyla ön plana çıkan gazetecilerdendi. 28 Şubat müdahelesine muhalefeti sebebiyle o darbeyi yapanlarca hedef alındı. Onu karalamaya çalıştılar. Ama o yılmadı. Birand, geçtiğimiz yıl önemli bir belgesel ve kitaba imza attı. ' Son Darbe:28 Şubat ' isimli eseri yazdı.

Mehmet Ali Birand gazetecilik hayatı boyunca 16 kitap yazdı...

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
18 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı