Müslüm Gürses'in Çıkacak Albümündeki Muhteşem Şarkılar

Müslüm Gürses'in Çıkacak Son Albümündeki Muhteşem Şarkılar İzle...
Müslüm Gürses Arabesk 


Sanatçının dinleyici kitlesi birçok araştırmaya konu olmuştur. Doktora tezleri dahi yazılmıştır.

> MÜSLÜM BABA'NIN ÇOK ÖZEL GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN <

2006'da “Gönül Teknem” adlı albümü Seyhan Müzik etiketiyle raflardaki yerini almıştır. Sanatçının, 2006 ' da yazar Murathan Mungan ' la ortak projesi “Aşk Tesadüfleri Sever” Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan ' ın sözlerini yazdığı, David Bowie ' den Garbage ' a, Leonard Cohen ' den Jane Birkin ' e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendirdi. Sonra 2009 yılında yine ayni firmadan çarpıcı bir albüm “Sandık” ile sanatçı sahnelere geri döndü.

2010 yılında yeniden Pasaj Müzik ile “Yalan Dünya” isimli bir albüme imza atmıştır.

Az konuşan ve ekranlarda pek fazla görünmeyen sanatçı zaman içinde medyada daha fazla yer almaya başladı. Bu değişim rüzgarları sanatçının müzisyen kimliğine de yansıyacaktı. Nilüfer ' in “Olmadı Yar” isimli şarkısını yorumlayarak bu değişimin ilk sinyallerini veren şarkıcı, Teoman ' ın Paramparça ve Tarkan ' ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi. Sanatçı kendisini eleştirenlerle ilgili olarak da şu yorumda bulunmuştu:

' ' Son günlerde bir de Arabesk mevzularında ' ' değişime uğradı ' ' gibi görüşler türedi! Biz değişmedik… Özümüzde aynıyız… Ufak tefek alt yapı hadisesinde farklılık göründüyse de biz özümüzü muhafaza ediyoruz. Müsterih olsunlar, bir yere kaybolmadık. Tarzımızdan uzaklaşmak gibi bir gayretimiz, çabamız olmadı, olmaz da. Biz o pop şarkıları kendimize has bir şekilde okuyoruz. Herkes müsterih olsun. ' '

Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanan ünlü sanatçı, yapımcısı ve aynı zamanda dostu olan Yusuf Ziyaoğlu ' na yeni bir albüm çıkarmak istediğini söylemiş.

Albümün şarkı seçimleri 6 aylık bir sürede tamamlamış. Ancak sağlık durumunda kötüye gidiş hızlanınca eşi Muhterem Nur, bu projeyi askıya aldırmak için epey bir uğraş vermiş.
Sanatçı, hem sağlığına hem de eşine aldırış etmeden hastane ve stüdyo arasında mekik dokumuş. Aralarında bir de uzun havanın bulunduğu, albüm için 12 şarkıyı seslendirmiş.
Bitme aşamasında olan albümde ise Müslüm Baba ' nın en sevdiği parça ise”Ervah-i Ezelden”miş.

İşte Gürses ' in sevdiği o türkünün sözleri;
Ervah-ı Ezelden levh-i
kalemden, levh-i kalemden
Bu benim bahtımı kara yazmışlar
Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar
Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar
Dünyayı sevenler veli değildir, canım değildir
Canı terkedenler deli değildir
İnsanoğlu gamdan hali değildir
Her birini bir efkara yazmışlar
1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen sanatçı, toplam 38 sinema filminde rol almıştır.
Filmlerinden bazılar;
İsyankar, Hasret, Mutlu Ol yeter, Anlatamadım, Ağlattı Kader, Güldür Yüzümü, Çığlık, Töre, Oğlum, Sevmemeli, Dünya Boştur, Muhabbet Kuşları, Amerikalılar Karadeniz ' de, Esrarlı Gözler…

Albümlerinden bazıları;
Ayrılık Acı Bir Şey, Bizi Kimse Ayıramaz, Dağlarda Kar Olsaydım, Düşenin Dostu Olamaz, Hicran Yarası, İsyankar, Mutlu Ol yeter, Nerelerdesin, Paramparça, Senden Vazgeçmem, Tanrı İstemezse…
Bypass ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve ameliyat sonrasında akciğer problemi yaşayan sanatçı, 4 aydır yoğun bakımda uyutuluyordu.
Ünlü sanatçı 03 Mart 2013 tarihinde aramızdan ayrıldı.
Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun…

6 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı