Metin Şentürk Orkestra Yönetti

Dünya engelliler günü sebebiyle İstanbul'da konser düzenlendi. Konserde görme engelli Türk Sanat Müziği sanatçısı Metin Şentürk orkestra yönetti.
Başbakan Cemal Reşit Rey Konser Salonu Metin Şentürk Senfoni Orkestrası 


10 Mayıs Dünya engelliler günü sebebiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser düzenlendi. Dünya Engelliler Vakfı'nın düzenlediği Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sanatçı Metin Şentürk ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Konseri izleyen Fatma Şahin engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi. Dünyada bir ilkin gerçekleştiği konserde görme engelli sanatçı Metin Şentürk, Sinema Senfoni Orkestrası'na şeflik yaptı. Sahnede yaptığı esprilerle salondakilere neşeli anlar yaşatan Şentürk, daha sonra orkestra eşliğinde şarkılar söyledi. İlk kez görme engelli bir sanatçının orkestra yönettiği konserin gelirleri, Dünya Engelliler Vakfı'na aktarılacağı belirtildi.

Konsere verilen arada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelin gözde, kulakta, duyu organlarında olmadığını, özgüven ve cesaretle işin üzerine gidildiği zaman bunların hiç engel olmadığını söyledi. Şahin, ' Bundan sonraki sürçte biz zaten biliyorsunuz son on yılda engellilerimizin eğitimiyle, sağlığıyla, istihdamıyla ilgili büyük hamleler yaptık. Sayın Başbakan'ımızın başkanlığında hem bir hukuk devrimi yapıldı. Hem bir zihinsel dönüşüm hızlı bir şekilde başarılmaya çalışılıyor. Şehirlerimiz engellilerimiz için yaşanabilir hale getirilmeye çalışılıyor. Ama bu çalışmalarda artık nelerin yapılabileceğini bize gösteriyor. Onlar bizden ne talep ederse biz onların hizmetkarı olarak yolumuza devam edeceğiz. ' şeklinde konuştu.

11 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı