Yalova'da Yürüyen Resim Sergisi

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ' yürüyen resim sergisi ' görenleri şaşırttı. Tamamı öğrenciler tarafından yapılan 350 metre uzunluğundaki resim şehir merkezinde gezdirildi.
Cumhuriyet Esengül Esengül Civelek Milli Eğitim Müdürlüğü 


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yürüyen resim sergisi Yalova sokaklarını resim galerisine dönüştürdü. İstanbul Caddesi'nden başlayarak Cumhuriyet ve Gazipaşa caddelerini takip eden sergide 300 öğrenci resimleriyle birlikte yürüdü. Serginin en dikkat çeken bölümü ise 350 metre boyundaki dev resim oldu. Tamamı öğrencilerin çalışmalarının birleştirilmesiyle oluşturulan dev resim yine öğrenciler tarafından sokaklarda dolaştırıldı.

Sergide yer alan 350 metrelik resmin bir Türkiye rekoru olduğunu dile getiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ziya Karatekin, ' Bu sene üçüncüsü yapılan yürüyen resim sergisinde 350 metreyi aşkın uzunlukta bir de resim de var. Bu sergi Türkiye'de ilk. 350 metrelik resim bir Türkiye rekorudur. 2010 yılında başlayan sergide 250 metrelik bir resimle yürümüştük. Bu sene ise kendi rekorumuzu da kırdık. Yalova sokaklarında yürüyen bu sergiyi gören vatandaşlar çok şaşırıyor. Böylece sanatı insanların ayağına getirmiş oluyoruz ' diye konuştu.

Gazipaşa Caddesi'ndeki Amfi Tiyatro'da hazırlanan sergi alanının açılışını ise Yalova Valisi Esengül Civelek yaptı. Sergiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Civelek resimleri çok beğendi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı