Uludere Müzik Vadisi Grubu Ankarada Çaldı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde polis memuru Erhan Bucak'ın kurduğu Uludere Müzik Vadisi Grubu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi. ' Kardeşlik için çal ' sloganıyla yola çıkan grup, Bakan Kılıç'ı ziyaretinde Türkçe ve Kürtçe türkü söyledi.
Youtube 19 Mayıs Suat Kılıç Naif Yavuz Spor Toto 


Uludere Kaymakam Naif Yavuz ' un girişimi sonucu bir süre önce İlçe Emniyet Amirliğinin geliştirdiği ' Uludere Müzik Vadisi Grubu ' projesi kapsamında, 35 çocuğa müzik eğitimi veren Polis Erhan Bucak ' ın çocuklarla kurduğu grup Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyaret etti. Spor Toto Teşkilat Binası'nda gerçekleşen ziyarette, iki ay önce kaçakçılık yapan 35 gencin ölümüyle sarsılan Uludere'nin çocukları, ' Kardeşlik için Çal ' sloganıyla kaybettikleri abilerinin anısına hazırladıkları klibi izleyecilere sundular.

Ordu'dan Kırşehir'e, Hatay'dan Ankara'ya müziğe gönül vermiş öğrenci ve öğretmenlerin eşlik ettiği kliple, ' Bu acı tüm Türkiye'nin acısı ' mesajı veriliyor. Önce Youtube'da görücüye çıkacak projenin arkasında, Uludere ilçe Emniyet Amiri Yusuf Yüksel ile kurduğu Uludere Müzik Vadisi Grubu dağılmasın diye zorunlu hizmetini bir yıl uzatan polis memuru Erhan Bucak var. 13-15 yaşlarında 10 çocuk. Birinin elinde bendir, diğerlerinde darbuka, tef, saz, org...

Karlı Uludere'yi yukarıdan gören bir tepeye konuşlanmışlar. Kimi Ordu, Kırşehir, Malatya, Hatay, Diyarbakır, Antep, Giresun, Trabzon ve Ankara'dan gelen sese ritim tutuyor, kimi de vokal yapıyor. Türkiye'nin renkleri bir Diyarbakır türküsü olan 'Bahçede Yeşil Çınar' türküsünde buluşuyor.

' ULUDERE'NİN YENİ VE GÜLEN YÜZLERİ '

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Uludere Müzik Vadisi Grubu üyelerine, ' Uludere'nin yeni ve gülen yüzleri ' olarak nitelendirdi. ' Müziğin namelerinden barışa, kardeşliğe uzanan köprülerin inşa edilebileceğine tanıklık edeceklerini ' ifade eden Bakan Kılıç, ' Bu gösteri belki sadece reklam, tanıtım filmi gibi olacak. Biz bu genç kardeşlerimize emek verenleri de cesaretlendirmek ve teşvik etmek üzere her daim arkalarında durmak arzusundayız ' dedi.

Ziyaretin Emniyet Teşkilatı'nın 167. yıldönümüne denk gelmesinin özel bir anlam ifade ettiğini anlatan Kılıç, ' Emniyet Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünün en sıradışı en resmiyet ve protokol dışı etkinliğini, genç kardeşlerimizin organize etmesi ayrıca anlamlı ' diye konuştu.

Uludere Müzik Vadisi Grubu üyelerinden Melisa Sıtkıbütün, müzik gösterisi öncesi yaptığı konuşmada, Bakan Kılıç'a ' Suat Abi ' diye seslenerek, ' Uludere'den sesimizi duyup bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum ' dedi. 8 parçalık mini bir konser veren gruba, ara ara Bakan Kılıç da eşlik etti. ' Kardeşlik için çal ' sloganı ile yola çıkan grup, Bakan Kılıç'ı ziyaretlerinde Türkçe 'Yaz bana gönder' türküsü ile 'Bahar' anlamına gelen 'Peyaze' adlı türküyü Türkçe ve Kürtçe okudu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, konserin ardından çocuklara badminton seti hediye etti. Öte yandan Bakan Kılıç, çocukları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara'da düzenlenecek etkinliklere davet etti. Uludere'den gelen çocuklar ise Kılıç'a Türk bayrağı desenli duvar halısı hediye etti.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı