Piyano Festivalinde Gülsin Onay Rüzgarı Esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi ' nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında sanatseverle buluşan piyanonun zarif kraliçesi Gülsin Onay, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Volkswagen Fazıl Say Claude Debussy Beethoven Gülsin Onay 


Büyükşehir Belediyesi ' nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında piyanonun zarif kraliçesi Gülsin Onay, sanatseverlerle buluştu. Hocası Ahmed Adnan Saygun ' un dünya çapında en güçlü yorumcusu kabul edilen sanatçı konser sonunda ayakta alkışlandı. Özellikle romantik dönem bestecilerinin eserlerindeki usta yorumuyla tanınan sanatçı konserde Saygun ve Beethoven ' ın eserlerinin yanı sıra 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden biri olan ve bu yıl 150. doğum yılı kutlanan Fransız besteci Claude Debussy ' nin eserlerini de yorumladı. Geceye katılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Filiz ise kuliste sanatçıyı tebrik ederek, kendisine bir plaket takdim etti.

Festival kapsamında salondaki konserinin yanı sıra bir de halk konseri veren Onay, piyano festivalinin gerek sanat kalitesiyle gerekse organizasyon yapısı ile çok önemli bir festival olduğuna dikkat çekerek, festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say ' a ve Büyükşehir Belediyesi ' ne teşekkür etti. Seyircinin ilgisinin muhteşem olduğunu belirten Onay, festivalde sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu da ifade etti. Konserin ilk yarısında L. van Beethoven ' ın “21. Piyano Sonatı Op. 53. Do Majör “ Waldstein” ve C. Debussy ' nin “İmgeler 2. Defter “ adlı eserini seslendiren sanatçı, konserin ikinci yarısına Adnan Saygun ' un “Aksak Tartılar Üzerine Beş Taslak Op. 58 ' den” eseri ile başladı. Sanatçının konserde seslendirdiği son parça ise L. van Beethoven ' ın “32. Piyano Sonatı Op.111 Do Minör “ eseri oldu.

FESTİVAL “CHİCK COREA TRİO” İLE DEVAM EDİYOR

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say ' ın yaptığı ve Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalin bir sonraki konuğu ise “Chick Corea Trio” olacak. Caz müziğin yaşayan efsanesi Chick Corea ' nın Christian McBride ve Brian Blade ile birlikte sahne alacağı konser, 28 Kasım Çarşamba günü saat 20.00 ' de Antalya Kültür Merkezi ' nde gerçekleşecek.
27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı