Mikrofonda Mazhar Ve Sezen, Davulda Cem Yılmaz!

24 Eylül akşamı Harbiye Açıkhava ' da olsaydınız o gece izleyeceğiniz şeyleri hiç unutmayacağınızdan emin olurdunuz. Ülkemizin Tom Waits ve Leonard Cohen ' e cevabı Mazhar Alanson Harbiye Açıkhava Sahnesi ' ndeydi ve farkını ortaya koyacak bir performans sergiledi.
Fuat Güner Özkan Uğur Cem Yılmaz Sezen Aksu Mazhar Alanson 


Mavi ceketiyle soldan beliren Alanson, açılışı ' Yalnızlar Garı ' ve ' Vur Vur ' ile yaptı. Açılışın ardından bizlere bazı havadisler vereceğini söyleyip başladı: “MFÖ ' nün dağıldığı yalandır. Ölene kadar beraberiz, bu bir. İkincisi, Özkan ' dan iyi haberler var. Son raporları temiz çıkmış, düzeliyor.”

Her ne kadar MFÖ dağılmasa da birlikte olsalar da bu gece onun gecesiydi ve onun sözleri, onun besteleri çalınıp söylenecekti. Vakit geçirmeden ' Benim Hâlâ Umudum Var ' ve ' Ah Bu Ben ' ile aldığı güzel haberlerle keyiflenen bizlerin canını sıkmaya başladı. Her Mazhar Alanson konserinde şarkılarla yaşadığım bu ani değişimi kendi kendime sorgularken ' Sorma ' demeye başladı. Şarkının ardından beste hikâyesini anlatırken bir taksiciden bahsetti. Meğer Alanson bu şarkıyı bir taksicinin ' Sormayacaksın abi ' demesi üzerine yazmış.

Sezen ile ' Yandım ' düeti

Taksici ile anısının ardından başka bir anıdan bahsetmek isteyip Sezen Aksu ' dan söz açıyor Alanson. Yıllar evvel Sezen Aksu ' nun arkasında çaldığı dönemlerden bahsettikten sonra Aksu ' yu arayıp “Yıllarca seni arkadan gördük. Bu sefer gel de yan yana şarkı söyleyelim” demiş. Birazdan müzik tarihimizin en enteresan düetlerinden birini göreceğimizden haberdar olmadan Sezen Aksu ' nun beyazlar içinde sahneye çıkışını izledik. Ortalık alkış kıyametken ' Yandım ' çalmaya başlıyor ve Türk müziğinin en büyük isimlerinden ikisi inanılmaz bir düete imza atıyor. Yetmiyor bir de ' Güllerin İçinden ' geliyor. Harbiye alkıştan yıkılıyor. Alkışlar eşliğinde Sezen Aksu kulisin yolunu tutuyor.

Cem Yılmaz: ' Yaşım 19 ' aslında Teoman ' ın!

Bu efsanevi düetlerden sonra Alanson ' Yaşın 19 ' ile tempoyu iyiden iyiye düşürüyor. Düşen tempoyu sahneye birden fırlayan Cem Yılmaz yükseltiyor. “Bu şarkıda telif sorunu var. Bu şarkıyı daha önce Teoman ' 17 ' ismi ile yapmıştı. Ben burada Teoman ' ı temsilen bulunuyorum” diyerek alkış ile kahkaha seslerini karıştırtan komedyen çocuğunun doğumu ile Baby TV izlemeye başlamasını anlatıyor: “Sabahtan akşama Baby TV izliyorum. IQ seviyesinde 40 puanlık düşüş yaratıyor.”
Üç dakikada tüm alanı kahkahaya boğan Cem Yılmaz ' ın gidişinden sonra Mazhar Alanson ' Sarı Laleler ' i söylemeye başlıyor. Açıkhava ' daki sevgililer birbirlerine biraz daha yaklaşıyorlar. ' Mecburen ' le devam edip ' Hamak ' ile tekrar havaya giriyoruz fakat keyifli kalabilmek ne mümkün. ' Gözyaşlarımızı Bitti mi Sandın ' ile konserin ilk bölümüne son veriyor.

Konserin ikinci yarısında Mazhar Alanson ' un kıyafeti değişiyor ama ortamda estirdiği hava aynı. ' New York Sokakları ' ' Bu Aşk Olur mu ' ve ' Buselik Makamı ' ile başlıyor ikinci yarı. İkinci yarıda ilk yarının aksine şarkıların arasında konuşmuyor Alanson. Şarkılar arka arkaya geldikçe Harbiye ' de herkes kafasının içinde farklı yolculuklara çıkıyor. Tam da eski anılarımız canımızı sıkmaya başlamışken ' Mazaretim Var ' çalmaya başlıyor ve tüm alan ' Asabiyim ben! ' diye bağırmaya başlıyor. Biz keyiflendikçe canımızı sıkmaya kararlı olan Alanson ' Bu Sabah Yağmur Var İstanbul ' da ' ve ' Tam Ortasındayım ' ile yeni bir kasvet dalgasını sürüklüyor üzerimize.

Cem Yılmaz davulun ardında

Bu kasveti dağıtabilecek tek şey Cem Yılmaz. ' Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim ' in çalınmaya başlanması birazdan Yılmaz ' ın geleceğine delalet. Şarkının ardından “Bugünlerde hepimiz psikopatlaştık” diyerek ' Psikopat ' çalınıyor ve Cem Yılmaz mikrofon ayaklığının arkasındaki yerini alıyor. Hepimizin eşlik ettiği bu şarkının ardından Cem Yılmaz davulun ardına geçiyor ve birlikte enfes bir ' Ele Güne Karşı ' performansı sergiliyorlar. Bu performansta Harbiye ' de tek bir koltuğu boş bırakmayan seyirciyi de unutmamak gerek. Yaşı ne olursa olsun herkes şarkıyı ezbere biliyor ve eşlik ediyor.

Cem Yılmaz ' ın gidişiyle son şarkı başlıyor: ' Ali Desidero ' . Gözler Fuat Güner ve Özkan Uğur ' u bu şarkıda ayrıca arıyor. Fakat konser boyunca tek falso vermeden şarkıya eşlik eden vokalistleri de şarkının hakkını veriyorlar. Şarkının ardından ışıkların sönmesi hiçbirimiz için bir şey değiştirmiyor. Alkışlar ve ıslıklar Mazhar Alanson ' u bis için geri getiriyor. Konserin finalini ' Bodrum Bodrum ' ile yapıyoruz.

Konserden alınması gereken ders şu: ' Mazhar Alanson kaç yaşına gelirse gelsin Mazhar Alanson ' dur. ' 63 yaşındaki şarkıcı tüm tecrübesini, dinginliğini ve karizmasını bu konserde sonuna kadar kullandı. Böylece unutulmayacak konserlerine bir yenisini eklemiş oldu.

Özkan Uğur Hakkında
Özkan Uğur'un babası Hurşit Uğur Şehirhatları'nda çarkçıbaşı olarak çalışmaktaydı. Ailenin beşinci çocuğu olan Uğur, Reşat Nuri Güntekin İlkokulu'nda okurken mandolin ile tanışır. Fenerbahçe Lisesi'nde okurken müzik sevdası ağır basar. İlk olarak "Atomikler" adında amatör bir grup kurup, dönemin popüler şarkılarını yorumladılar. Müzik hayatına 1970'te bir çok ünlü ismin de zaman zaman yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başladı. 1971 se...
devamı
Mazhar Alanson Hakkında
Evli ve iki çocuk babası olan Mazhar Alanson, 1950 yılında Ankara’da doğdu. Ortaokulu Ankara Koleji’nde okuduktan sonra babasının vefatıyla ailesi İstanbul’a taşındı ve liseyi İstanbul Maarif Koleji’nde tamamladı. Babası senfoni orkestrasında baş trompetçiydi.Mazhar Alanson Ankara Devlet Konservatuarı’na girerek Yüksek Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı tiyatroda oyuncu olarak görev aldı. Burada birçok usta tiyatro yazarının eserlerind...
devamı
26 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı