Lost Dizisinin Yönetmeni Osmanlı Projesi İçin Ne Dedi?

Lost, Prison Break ve Flash Forward gibi ünlü dizilerin yönetmeni Bobby Roth, danışman yönetmenlik görevini üstlendiği 'Alina' film projesi için Bursa'ya geldi. Başarılı yönetmen Osmanlı İmparatorluğu hakkında projede yer almak istediğini ifade etti.
Palas Avrupa Osmanlı İmparatorluğu Lost 


Dünyaca ünlü yönetmen Bobby Roth Çelik Palas Otel'de düzenlenen toplantıda oyuncu Seda Eğridere'yle birlikte gazetecilerin sorularını cevapladı. İşi gereği çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini belirten Roth, ' Türkiye'yi ve Bursa'yı çok beğendim. Türkçe kelimeleri öğrenmeye başladım ve kısa sürede Türkçe konusunda daha iyi olacağım ' dedi.

' YÖNETTİĞİM FİLMLERİN DÜNYADA İZLENMESİ HOŞUMA GİDİYOR '

ABD'de çektiği dizi ve filmlerin tüm dünyada izlendiğini bilmenin çok hoşuna gittiğini ifade eden Bobby Roth, ' Sanat, dil ya da ulus gözetmeden bir şekilde herkese ulaşıyor. Lost ve Prison Break filmlerimizin izlendiği bir ülkede olmaktan çok mutluyum. Dünyada büyük ün kazanan Lost filmini çekerken kendimiz de aslında ne çektiğimizi bilmiyorduk. Dünyanın diğer ucunda çektiğimiz filmleri izleyen insanlarla birlikte olmak ayrı bir mutluluk ' şeklinde konuştu.

' ABD'DE TÜRK SİNEMA ENDÜSTRİSİ PEK BİLİNMİYOR '

Türk sinema sektörü hakkında fazla bilgisi olmadığını, sektörü tanımaya başladığını söyleyen Roth, ' Avrupa'da belki biliniyor ama ABD'de Türk sinema endüstrisi pek bilinmiyor. Alina projesiyle sanırım daha fazla bilgim olacak ve daha fazla tanıyacağım. Hem sektör hem Oyuncular hem yönetmenler hakkında detaylı bilgiye ulaşacağım ' diye konuştu.

' OSMANLI PROJESİNDE YER ALMAK İSTERİM '

Bir basın mensubunun, 'Osmanlı hakkında bir filmde yer almak istermisiniz?' sorusuna Bobby Roth, ' Tabiki Osmanlı İmparatorluğu hakkında bir projede yer almak isterim. Tarih hakkında yapılan filmlere herkesin saygı duyacağını düşünüyorum. Osmanlı hakkında çok fazla birşey bilmiyorum ama 1 hafta boyunca Türkiye'de kalınca daha çok şey öğreneceğim ' cevabını verdi.

RECEP ALTEPE: ' BURSA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM '

Dünyaca ünlü ve yaptığı işi en güzel şekilde gerçekleştiren Bobby Roth'un Bursa'da yeni bir film yapacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ' Bursa'da çekimleri gerçekleştirilecek. Bu da önemli bir başlangıç olacak. Bursa'nın sinema sektöründe yerini alması yönende önemli bir adım ' dedi.

Projeye destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursalı Oyuncu Seda Eğridere'nin başrolünü Tamer Karadağlı ile paylaştığı 'Alina' filmi projesi için Yönetmen Roth'a teşekkür etti. Altepe, Bursa Belediyesi olarak kültürel çalışmalara ağırlık vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Yönetmenliğini Vladamir Jedlicka, danışman yönetmenliğini Bobby Roth'un yaptığı, bu yılın kasım ayında mobil ve internet ortamında yayınlanacak 8 bölümlük web-dizisi 'Alina', gelecek yılın mart ayında beyazperdede sinemaseverler ile buluşacak.
18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı