İşte Eski Sokak Oyunları

Konya'da, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mendil Kapmaca Federasyonu tarafından düzenlenen çocuk oyunları turnuvası başladı.
Atatürk Cengiz Topel Cengiz Topel İlköğretim Okulu Meslek Lisesi 


Mendil Kapmaca Federasyonu Beyşehir Temsilcisi Ali Metin nezaretinde Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilk kez düzenlenen çocuk oyunları turnuvası Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi kapalı spor salonunda start aldı. Turnuvaya Beyşehir ilçe merkezinden Atatürk, Ali Rıza Celepoğlu, Eşrefoğlu, beldelerden ise Üzümlü Cengiz Topel ve Sevindik İlköğretim Okulu takımları katılıyor.

Turnuvanın ilk gününde Atatürk İlköğretim Okulu ile Üzümlü Cengiz Topel İlköğretim Okulu takımları karşı karşıya geldi. Atatürk İlköğretim Okulu 3 set üzerinden oynanan mendil kapmaca müsabakasında rakibini 3-0 mağlup etti. Bu maçın hemen ardından oynanan seksek müsabakasında yine karşı karşıya gelen aynı okulların takımları ise 10 dakikalık süre sonunda yenişemeyerek 1-1 berabere kaldı.

BEYŞEHİR'İN GÖZÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA

Mendil Kapmaca Federasyonu Beyşehir İlçe Temsilcisi Ali Metin, çocuk oyunları ve çocuk oyunları ligi hakkında bilgi verdi. Projenin Konya ayağının başladığını belirten Metin, ' Mart ayında Beyşehir'den 10 öğretmen arkadaşımızla birlikte Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun düzenlemiş olduğu seminere katıldık. Konya'da en fazla katılımı Beyşehir olarak gerçekleştirmiştik. Bundan dolayı da ligi biz oluşturduk. Konya'da başka ilçelerde şu an için bir turnuva yok. Eğer Konya merkez ve diğer ilçelerde böyle bir turnuva düzenlenirse şampiyonları ile karşılaşıp, Konya'yı Türkiye şampiyonasında temsil edebilmenin mücadelesini vereceğiz. Eğer başka turnuva olmazsa, Konya'yı temsilen Balıkesir'de yapılacak Türkiye şampiyonasında Konya'yı Beyşehir'in şampiyonu olan takım temsil etmeye hak kazanacak ' dedi.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı