Hababam Sınıfı 37 Yıl Sonra Yeniden Toplandı -2

Hababam Sınıfı 37 Yıl Sonra Yeniden Toplandı -2 Hababam Sınıfı filminin 13 oyuncusu 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında kayısı diyarına geldi. Filmin oyuncularından Dilaver Gür, 38 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Münir Özkul Belediye Başkanı Hababam Sınıfı Ahmet Çakır Uluslararası 


Hababam Sınıfı filminde oynayan 13 sanatçı Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Çakır, ziyarette Hababam Sınıfı öğrencilerini Malatya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ' 7'den 70'e herkesin sevgisini ve sempatisini kazanan ve hala ilgiyle izlenen bir filmi gerçekleştiren bu ekibi Malatya'da görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. ' dedi.

Türk sinemasının geçmişteki günlerinden daha iyi bir duruma gelmesini arzu ettiğini söyleyen Çakır, ' Çünkü orada insanlar kendini görüyordu, herkes kendinden bir şeyler bulabiliyordu. Dolayısıyla bu kadar sevilmesinin temelinde de belki de bu yatmakta. Kendi kültürümüzü yaşatmak, toplumumuzu diğer kültürlerin etkisine karşı korumak adına da sinemanın gelişmesi çok önemli. Ben film festivalimize gelerek, festivali renklendiren, güçlendiren bu ekibe teşekkür ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Hababam Sınıfı oyuncularından Malatyalı Dilaver Gür, 38 yıl sonra ilk kez biraraya geldiklerini belirterek, ' Bundan dolayı kendi adıma mutluluk duyuyorum. Onları Malatya'da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. ' dedi.

Malatya'da bir araya gelme fikrinin geçen yıl oluştuğunu anlatan Gür, ' Bu yıl Münir Özkul'a onur ödülü verilmesi dolayısıyla da güzel oldu. Arkadaşlarımızı çağırdık, koşarak geldiler. Malatya'ya gelmelerinden dolayı mutluluklarını ifade ettiler. Halkla bütünleştik. Bizi ağırladığınız için de size teşekkür ediyoruz. ' diye konuştu.

Postal Rıza lakaplı Ercan Gezmiş de Hababam Sınıfı'nın 38 yıl sonra bir araya geldiğini belirterek, ' Bir arkadaşımız Amerika'da, bir arkadaşımız Konya'da. Amerika'daki arkadaşımızın bile şu anda aklı burada. Her şekilde şu anda bize ulaşmaya çalışıyor, bilgi alıyor bizden. ' ifadelerini kullandı.

12 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı