Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç Fetih 1453ü Haberidi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerle birlikte, bir alışveriş merkezindeki sinemada, Türkiye'de izlenme rekorları kıran ' Fetih 1453 ' filmini izledi.
Suat Kılıç 1453 Fetih 1453 Kredi ve Yurtlar Kurumu İngilizce 


Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, CEPA Avm'de Ankara'nın değişik üniversitelerinde okuyan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerle birlikte ' Fetih 1453 ' filmini izledi. Sinema salonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, filmin Türkiye'de 7 milyon sınırına ulaşan ilk sinema filmi olduğunu dile getirdi. Sinemada gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Kılıç'a patlamış mısır ikram edildi.

Tarih konusunda bir farkındalık oluşturmaya yönelik çabaları bulunduğunu ifade eden Kılıç, ' Gençlerimizi tarih kitaplarına yönlendirmeye yönelik çabalarımız vardı. Fetih 1453 bu yönde önemli bir eşik oldu. Fetih 1453 yayına girdikten sonra Türkiye'de tarih kitaplarının, çok ciddi, çok belirgin bir artış olduğu bilgisi elimizde var. Gençlerimizle birlikte filmi izleyeceğiz. Filmde eleştiri konusu olan konular da olabilir, senaryosunda, kostümlerinde. Bilemiyorum önyargı ile yaklaşmak istemiyorum. Ama önemli olan bir şey var; Türkiye gençliğinin tarih konusuna duyarlılığının arttırılması, iki bu gibi tarih ve aksiyonları bir arada barındıran filmlerin yapımcılarının cesaretlendirilmesi dolayısıyla bu gibi senaryoları yazanlara destek verilmesi gerekir ' şeklinde konuştu.

Öğrencilere sinema sözünü nasıl verdiğine ilişkin soruya Bakan Kılıç, ' Yurt ziyaretlerinde 'birlikte sinemaya gidelim mi' teklifi onlardan geldi. Biz de 'olur, sinemaya gidebiliriz' dedik. Bugüne ve Fetih 1453'e kısmetmiş. Birlikte izleyeceğiz ama sinema günlerimiz olacak. Yeni kurulan bir bakanlık olduğumuz için çok telaşeli süreçlerden geçtik, bakanlığımızın kurumsallaşmasına yönelik yoğun mesailer harcadık. Bundan sonra gençlerle daha fazla birlikte gayret edeceğiz ' cevabını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı ' Türkiye Bilinçli Gençlik Hareketi ' ni anlatan Kılıç, şunları kaydetti: ' Tarihle beraber felsefe, sosyoloji, matematik, İngilizce, hukuk bu alanlarda gençlerimizin bilinçli nesiller olma yönünde adımlar atmasını arzu ediyoruz. Devlet gençlere her şeyi veremeyebilir belki ama en azından bilimsel bilgiye, farkındalık hareketlerine erişmelerini arttırabilir. Bunların önünü açabilir diye düşünüyorum. Türkiye Gençlik Derneği bizimle birlikte pek çok programımızda olduğu gibi Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi bizimle birlikte daha pek çok gençlik sivil toplum örgütü bizimle birlikte burada. Gençleri her ne olursa olsun okumaya, her ne olursa olsun hayatı paylaşmaya ve her ne olursa olsun sosyal sorumluluk projelerinde görev ve yetki almaya davet ediyoruz. Bu da onlardan biri olacak. '

BAKAN KILIÇ'A ANLAMLI HEDİYE

Iğdır'da 7 yaşındayken elektrik direğinde akıma kapılarak iki kolunu kaybeden Yusuf Akgün (22), ağzıyla tuttuğu kalemle yaptığı çocuk portresini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a hediye etti. Bakan Kılıç, sinema salonunda hediyesini açarak, Akgün'e teşekkür etti.
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı