Dünyanın En Büyük Resim Mozaiği Oluşturularak Guinness Dünya Rekoru Kırıldı

Dünyanın En Büyük Resim Mozaiği Oluşturularak Guinness Dünya Rekoru Kırıldı. Adana ' da dünyanın en büyük resim mozaiği oluşturularak Guinness dünya rekoru kırıldı.Güney Rotary Kulübü üyeleri, kentte gerçekleştirilen Nisan ' da Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında dünyanın en büyük resim mozaiğini yapmak için Uğur Mumcu Meydanı ' nda bir araya geldiler. Guinnes Dünya rekorlar kitabına girebilmek için 17 bin 800 adet A4 kağıdı, bin 346 metre kraft kağıt, 32 kilogram yapıştırıcı ile 972 kutu pastel ve kuru boya kulanıldı. Projeye yaklaşık 279 kişi destek verdi. ' Barış ' temalı mozaiğin ortasında ' Turna Kuşu ' oluşturuldu.
İngiltere Uğur Mumcu Hüseyin Avni Coş Ali Haydar Azim Öztürk 

Saatler öncesinden meydanda toplanan onlarca kişi, resimleri yere sabitlemek için uğraştı. Ancak rekor denemesinin yapılacağı zamana dakikalar kala şiddetli rüzgar nedeniyle resimler yerlerinden söküldü. Bir çok kişi, koşuşturarak, resimlerin uçmasını engellemeye çalıştı. Resimler, koli bandı yardımıyla yere sabitlenirken, onlarca kişi resimlerin üzerinde bekleyerek rüzgarın resimleri yerlerinden sökmesini engellemeye çalıştı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Toyota CEO ' su Ali Haydar Bozkurt da rekor denemesini yapılacağı meydana gelerek son resimleri mozaikle birleştirdi.

Guinnes Dünya Rekorları resmi hakemi Şeyda Subaşı Gemici, ölçümlerini yaparken, bir çok kişi de merak ve heyecanla sonucu beklemey başladı. Gemici, yaptığı açıklamada, bin 111.78 metrekare büyüklüğündeki resim mozaiğin Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmeye hak kazandığını belirtti. Açıklamada ayrıca rekorun ilk olarak 2002 yılında 643 metrekare ile İngiltere ' de, son olarak da 2010 yılında 1024 metrekare ile Japonya ' da kırıldığı hatırlatıldı.

Açıklamanın ardından meydanda bulunanlar uzun süre sevinç gösterilerinde bulundu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kırılan rekorun birlik olunması ve inanılması durumunda nelerin başarılabileceğinin somut bir kanıtı olduğunu belirterek, “Adana ' ya daha çok rekor yakışır. İnşallah hep beraber birliğimizi, beraberliğimizi, inancımızı, azmimizi, heyecanımızı ortaya koyarak daha çok rekorlar kıracağımıza inanıyorum. Gelecek yıl kendi rekorumuzu kendimizin kıracağına inanıyoruz” dedi.

Meydanda bulunanlar, rekorun kırılmasıyla sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı