Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın Cezaevi Konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlülere konser verdi.T.T. isimli bir çocuğun ' taciz ve tecavüze ' uğradığını ileri sürmesinin ardından çocuk bölümü başka bir ceza infaz kurumuna taşınan ve AB'nin Avrupa Komisyonu'nun 10 Ekim tarihinde yayımladığı Türkiye İlerleme Raporu'nda çocuk hakları kısmında yer alan Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası konser verdi. Yaklaşık 1 yıl önce hükümlü ve tutukluların rehabilitasyon edilmesi kapsamında ceza infaz kurumu tarafından yapılan başvurunun ardından kurumda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek senfoni orkestrası konser verdi.
Avrupa Mozart Avrupa Komisyonu Beethoven Sarı Gelin 


Daha önce Türk Halk ve sanat müziği konserleri, tiyatroların yer aldığı ceza infaz kurumunda bu kez hükümlü ve tutuklulara senfoni dinletisi yapıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sırasıyla Güzel Aşık Cevrimizi ' , ' Sarı Gelin ' , ' Gülnihal ' , ' Ah Bir Ateş Ver ' , ' 10. Yıl Marşı ' ve türkülerin yanı sıra Mozart ve Beethoven'den de eserleri çaldı.Hükümlü ve tutuklular her eserden sonra senfoniyi alkışlayan hükümlü ve tutuklular hayatlarında ilk kez senfoni dinlemenin mutluluğunu yaşadı.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Okan Urşan, orkestra olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilkleri gerçekleştirerek dağda göçebe olarak yaşayan Sarı Keçelilere, parmak tarlasında çalışan çocuklara ve köylerde konser vererek ilkleri yaşadıklarını söyledi. Urşan, yaklaşık 1 yıl önce ceza infaz kurumundan teklif geldiğinde konser vermeye karar verdiklerini belirterek, ' Bu diğerlerinden biraz daha farklıydı. Bizi heyecanlandırdı arkadaşlarla görüşüp kuruma gitmeye karar verdik. Daha sonra gidip konser verdik. Hükümlü ve tutuklulardan çok olumlu tepkiler aldık. Orada daha çok Türk motiflerini içeren parçaları çaldık ' dedi.

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı