Cem Yılmaz’ın 'Pek Yakında'sı Protesto Edildi

Prof. Dr. Orhan Kural ' ında aralarında bulunduğu 10 kişilik bir grup, ünlü komedyen Cem Yılmaz ' ın yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı “Pek Yakında ' ' isimli filmde sigara ve içki reklamı yapıldığı gerekçesiyle protesto etti.
Cem Yılmaz Sinema Oyuncusu Sinema Filmi Orhan Kural 


Prof. Dr. Orhan Kural ' ında aralarında bulunduğu bir gurup akşam saatlerinde Beyoğlu Fitaş Sinemasının önünde bir araya geldi.

Cem Yılmaz ' ın 2 Ekim ' de vizyona giren “Pek Yakında ' isimli son filminde yer alan sigara ve içki sahneleri nedeni ile filmi protesto eden grup adına açıklama yapan Kural “Yılda yüz bin gencimiz sigaraya başlıyor. Kendi çocuğu acaba sigaraya başladığı zaman ki İnşallah görürüm. Acaba Cem Yılmaz ne diyecek o zaman çok mu sevinecek. Binlerce çocuğun ölümüne sebep oluyor. Acaba kazandığı parayla 50 tane Jaguar alsa 50 tane tavşandan yelek alsa şımara şımara dolaşsa etrafta o parayı nereye götürecek. Bu soruları sormak istiyorum. Ve buradan herkesi sinemayı görüp onun bu sponsorluklarını anlamasını istiyoruz. Eskiden anlaşılmıyordu. Halk bunu anlayana kadar sponsorluk olduğunu anlayana kadar sigaranın 10 dakika her yerde her amaç için sigara içildiğini gençlerimizi zehirlemek için olduğunu anlayana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Kural ' ın ardından kısa bir açıklama yapan Doçent Doktor Süleyman Doğan ise “Bu Filmi 4 açıdan analiz ettim. Bir kere filmim felsefesi, düşüncesi oldukça zayıf. Hiçbir mesaj içeriği yok. İkincisi filmde aranan estetik yok, sanat yok. Üçüncüsü bu sinema özgün değil. Şu anda bu filmi şu 3 cümleye özetlenebilir. Sigara reklamı, içki reklamı ve küfür. Yani bu toplumsal yapıyı dinamitleyen toplumsal yapıyı bozan bu şekildeki filmler gelecek nesillerde nasıl bir nesil ortaya çıkacağını siz düşünün” diyerek filimdeki sigara ve alkollü sahnelere tepki gösterdi.
Grup yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
16 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı