Buca’da Haluk Levent Konseri

Buca Arena Stadyumunda düzenlenen Haluk Levent halk konserine binlerce Bucalı akın etti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ' nın eşi Oya Tatı ile katıldığı konsere Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Engelliler Derneği, sivil toplum kuruluşları ve Bucalı vatandaşlar katıldı.
Bahriye Üçok Deniz Gezmiş Çetin Emeç Haluk Levent Abdi İpekçi 


Buca Arena Stadyumun da kendisini izlemeye gelen Bucalılara seslenen Haluk Levent, 4 yıl aradan sonra Başkan Ercan Tatı sayesinde İzmir ' de olduğunu ve 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Buca ' da kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Birbirinden güzel şarkıları binlerce kalabalığın hep bir ağızdan söylediği dizelere imza atan Haluk Levent, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ' ya da bir sürpriz yaptı. Tatı ' ya yazdığı şarkıyı söyleyen Haluk Levent “Buca ' nın abisi” olarak tanımlandığı başkan için şu dizeleri yazıp besteledi: “Tüm İzmir dinlesin, Adam gibi adam herkes bilsin,Halkın gözünde gönüllerin devi, Güzel Buca ' nın Ercan abisi, Ercan Tatı Buca seviyor bu adı, Ercan Tatı seviyoruz biz bu adı, Şehir değişti caddeler değişti, Buca ' nın nefesi yerine geldi, Halkın gözünde gönüllerin devi,Güzel Buca ' nın Ercan abisi”4 yıl aradan sonra İzmirlileri Haluk Levent ile buluşturan Başkan Ercan Tatı, Milli Bayramlarımızın kısıtlanıldığı bir dönem yaşandığını vurguladı. Tatı, halkın katlamalarının daha da artacağına inandığını belirtti, şunları söyledi:
“Size sormak istiyorum bu 19 Mayıs yaşadıklarımız Cumhuriyetin çocuklarına yakıştı mı? Kıyıda köşede bayram kutlamak bize yakışıyor mu? Benim konuşmalarımdan dolayı Atamın anıtına çiçek koyduğum için hakkımda işlem yapılacakmış. Yapın arkadaşlar ama benden önce Habur ' da kanlı elleriyle sınırdan gelenleri çiçekle karşılayanlara yapın. Ben Atamın anıtına çiçek koyuyorum. Bunun bir sonraki safhası ne olacak çok merak ediyorum. Ama uzak değil İstiklal Marşımızı söylemek yasak olacak. O bayrağı asmak yasak olacak arkadaşlar. Atatürk rozeti asmakta mı yasak olacak Ama o rozeti taşıyacağız, marşı da söyleyeceğiz bayrağı da asacağız. Biz bir devrimcinin torunları olarak bu yola çıktık. Mustafa Kemal ' in torunları olarak yola çıktık.”

Başkan Tatı. İzmir ' de ilk kez tüm okullara giden ilçe belediyesi olarak tarihe geçtiklerini de anımsattı şöyle devam etti: “Tüm okullarımızı kolej havasına soktuğumuz için incelemeye alındık. Yaptığımız yerlere döşediğimiz taşlar sayılıyor. Sayın bakalım ne çıkacak. Ama şunu da söyleyeyim. Bizim yaptığımız doğru ki İzmir ' i pilot il seçip belediyeler okullara yardım etsin dediniz. Peki bunun ödeneğini bana verecek misiniz? Ben ödenek almadan bunları yapıyorum. Demek ki bizim yaptığımız doğru. Büyükşehir ' i yargılıyorsunuz çocuklara süt verdi diye. Ben söylemiyorum Sağlık Bakanlığı söylüyor. Kimin sütü hijyenik kimin sütü sağlıklı kimin sütü bozuk herkes görüyor.”

Mustafa Kemal ' in hatırasına sahip çıkacaklarını da kaydeden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir ' i Türkiye gibi yapalım diyenlere inat Türkiye ' yi İzmir gibi yapacaklarını da kaydetti. Tatı, geçmiş 19 Mayıs ' ta yaptığı konuşmanın ardından başına gelmeyen kalmadığını hatırlattı, “Gene selam olsun diyorum. Doğan Öz ' e, Çetin Emeç ' e, Muammer Aksoy ' a, Turan Dursun ' a, Bahriye Üçok ' a, Ahmet Taner Kışlalı ' ya, Abdi İpekçi ' ye, Madımak ' ta katledilenlere, canlara, Uğur Mumcu ' ya, Alpaslan ' a, Yusuf ' a, Hüseyin ' e, Deniz Gezmiş ' e selam olsun diyorum. Onun bunun önüne diz çökerek siyaset yapanlara değil, kendini ülke içinde pazarlayanlara değil, Sevr ' i yırtıp Lozan ' ı imzalayıp Avrupa ' yı diz çöktüren İsmet Paşa ' ma selam olsun diyorum. Ve tabi ki en büyük selam hep beraber Mustafa Kemal ' imize gönderiyorum” diye konuştu.
20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı