Bu Da Dinozor Sergisi

65 milyon yıl önce nesilleri tükenen dinozorların yaşamına ışık tutan İngiliz Natural History Museum “Dinozorlara Yolculuk” sergisi Antalya ' da açıldı. Antalyalılar ile buluşan Dinozorlar, her yaştan ziyaretçi tarafından açıldığı andan itibaren büyük ilgi gördü.
Dinozor İngilizce 


İstanbul, Bursa ve Ankara ' da büyük ilgi gören İngiliz Natural History Museum ' um “Dinozorlara Yolculuk” Sergisi, Türkiye turunda Antalyalılarla buluştu. İstanbul Exhibitions tarafından Türkiye ' ye getirilen “Dinozorlara Yolculuk” Sergisi, Deepo Outlet Center ev sahipliğinde her yaştan ziyaretçi bekliyor.

65 milyon yıl önce nesilleri tükenen dinozorların gizli yaşamına sergiyle açığa çıkıyor. Dünyanın en gelişmiş robotlarını üreten Japon “Kokoro” firması tarafından müze için geliştirilen hareketli ve ses çıkaran dinozorlar, başta çocuklar olmak üzere her yaş grubuna farklı deneyim ve macera dolu bir dünyanın kapılarını açıyor. Dinozorların “Kralı” olarak bilinen T-Rex başta olmak üzere çok sayıda dinozor çeşidinin bulunduğu sergide ayrıca; dev dinozor iskeletleri, çeşitli fosil replikaları ve çocukları bilimsel araştırmalara yönlendiren interaktif oyun bölümleri de bulunuyor.

Dünyadaki en prestijli Dinozor sergisini Antalya ' ya getirdiklerini belirten İstanbul Exhibitions İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, “Bu kalitede Türkiye ' ye gelmedi. Herkesin merak konusu olan dinozorlara biraz ışık tutmak istedik. Sergide, Almanca, Rusça İngilizce ve Türkçe bilgi veriliyor. Bu da eğitici kısmına ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Dinozorlar, hava basıncı ile hareket ediyor. Göz bebek ve kapaklarının kapanması, bunlara bir de ses eklenince gerçekçiliği ortaya çıkıyor” dedi.

Sergiyi ailesi ile birlikte gezen miniklerden Irmak İyidoğan, dinozorları çok beğendiğini belirtti. Annesi Fatoş İyidoğan ise değişik bir deneyim yaşadıklarını ve serginin çok eğitici olduğunu belirtti.

“Dinozorlara Yolculuk” sergisi, 9 Eylüle kadar açık kalacak.

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı