Avrupa Caz Festivali Başladı

İzmir Avrupa Caz Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ' ndeki muhteşem Kerem Görsev konseriyle başladı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin katkılarıyla bu sene 20. kez düzenlenen festivalin ilk gecesinde, Şef Alan Broadbent yöneticiliğinde Kerem Görsev sahne aldı. “Kerem Görsev Therapy Project & Festival Yaylıları” konserinde sanatçıya Ernie Watts (Saksafon), Kağan Yıldız (Kontrbas) ve Ferit Odman (Davul) eşlik etti.
Avrupa Aziz Kocaoğlu Amerika Birleşik Devletleri Avusturya Eczacıbaşı 


Açılış töreninde, “11.Caz Afişi Yarışması”nda dereceye girenlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından ödül ve sertifikaları verildi. Kısa bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, başta İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper olmak üzere Caz Festivali ' nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Umuyorum bu organizasyonlar artarak devam eder ve İzmir ' i kültür - sanat kenti yapma hedefine ulaşırız” dedi. Filiz Eczacıbaşı Sarper de konuşmasında, başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere festivale destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, “Bu zorlu yolda yürürken yanımızda ülkemizdeki büyükelçilikler, kentimizdeki konsolosluklar, kültür ofisleri vardı. Kültürlerarası diyalog için de özel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ' ne, her zaman tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu festivale de desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ' na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜM KONSERLER AASSM ' DE

İzmir Avrupa Caz festivali kapsamında 6 Mart Çarşamba akşamı “Yuri Honing Acoustiv Quartet, 7 Mart Perşembe günü ise “David Helbocktrio” konserleri düzenlenecek. Festival kapsamındaki tüm konserler, Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ' nde saat 20.30 ' da başlayacak. Ayrıca AASSM ' de, “Caz Afişi Yarışması Sergisi ile, sanatçı Aykut Uslutekin ' in “Cazın Büyüsü” konulu fotoğraf sergileri de, festival sonu olan 20 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Bu yıl Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Adam Mickiewicz Enstitüsü, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen 20. İzmir Avrupa Caz Festivali ' nde, on konser, iki sergi ve Akademi İKSEV ' de yapılacak iki seminer yer alacak.

5 Mart 2013 Salı günü yayınlandı