Atilla Dorsay’ın Objektifinden Türkan Şoray

Sinema yazarı Atilla Dorsay ' ın 2007-2012 yılları arasında çektiği Türkan Şoray fotoğraflarından oluşan “Türkan Sultan ' a Armağan” isimli albüm kitap ve kitapta yer alan fotoğrafların seçkisinden oluşan bir sergi Altın Portakal izleyicisi ile buluştu. Hayranları Şoray ' ı görebilmek ve bir an olsun dokunabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Yeşilçam Mustafa Akaydın Altın Portakal Türkan Dizisi Atilla Dorsay 


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergi salonları, sanat galerileri, alışveriş merkezleri, kültür evleri ve sanat derneklerinde sinema temalı çok sayıda sergi düzenleniyor. Altın Portakal ' ın bu yılki sergilerinin ilki olan Atilla Dorsay ' ın Objektifinden Türkan Şoray 2007-2012 adlı serginin açılışı, Antalya Kültür Merkezi ' nde gerçekleşti. Serginin açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şefer üyesi Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın, Türkan Şoray, Atilla Dorsay, AKSAV üyeleri, çok sayıda Yeşilçam oyuncusu ve sanatseverler katıldı.

Sinema yazarı Atilla Dorsay ' ın 2007 - 2012 yılları arasında çektiği Türkan Şoray fotoğraflarından oluşan “Türkan Sultan ' a Armağan” isimli kitapta yer alan fotoğrafların seçkisinden oluşan sergide, Şoray ' ın, çeşitli festivaller, kutlama günleri, bayram ziyaretleri, “Altın Kızlar” dizisinin seti çekimleri sırasında Atilla Dorsay tarafından karelenmiş.

Sergiyi gezen Şoray, “Atilla bey o kadar çok yönlü ki. Yani İnanılmaz farkında olmadan doğaçlama olarak yakalaması benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Buradan Antalya Büyükşehir Belediyesi ' ne de çok teşekkür ediyorum. Bana böyle bir alanı ayırdıkları için” dedi.

Ardından bir gazetecinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ' a, “Şoray ' a, Antalya fahri hemşerisi yapacak mısınız?” sorusuna Akaydın, “Film festivali kapsamında olmasın. Başka bir zaman belediye meclis kararı ile Şoray ' a, Antalya fahri hemşerilik ve anahtar sunalım” ifadesini kullandı.

Serig sahibi Atilla Dorsay ise, “Güzel insanlar, güzel yüzler yakaladığınız zaman biraz da şansla çok güzel fotoğraflar çekilebilir. (Türkan Şoray ' ı göstererek) Yeter ki böyle olsun. Bana da (Akaydın ' a dönerek) maymuncuk hediye edin efendim” diye konuştu.

Şoray, Dorsay, Akaydın çifti daha sonra kendilerini görmeye gelen kalabalıkla selamlaştı. Şoray, sevenlerine bol bol el sallayıp öpücük attı.
Türkan Dizisi Hakkında
İlk dört bölümün yönetmenliğini Türkan Derya, sonraki bölümlerin yönetmenliğini Cemal Şan üstlenmiştir. Dizi 23 Eylül 2010 - 14 Nisan 2011 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanmıştır. Dizi 26.bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Oyuncu Kadrosu: Pınar Öğün Saygın Soysal Özgürcan Çevik Nesrin Kazankaya Murat Göksu Damla Sönmez Bora Cengiz Ozan Osmanpaşaoğlu Kerem Açarsöz Rüzgar Aksoy İdil Yener ...
devamı
8 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı