2009 Eurovision Birincisi Alexander Rybak, Mersinlileri Çoşturdu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği kapsamında konser veren 2009 Eurovision birincisi Norveçli şarkıcı Alexander Rybak, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Şarkı Yarışması Eurovision Mersin Sempatik Mersin Üniversitesi 


Konser MEÜ'nün futbol sahasında gerçekleştirildi. Alexander Rybak'ın konseri öncesi MEÜ Dans ve Jimnastik Topluluğu tarafından gösteri sunuldu. Gösterilerin ardından ise sahneye Eurovision Şarkı Yarışması'nda 2009 yılında 'Fairytale' isimli şarkıyla birinci olan Norveçli şarkıcı Alexander Rybak çıktı. Konsere Eurovision'da kendisine birinciliği getiren 'Fairytale' isimli şarkısı ile başlayan Rybak, gece boyunca söylediği şarkılarla hayranlarını çoşturdu. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Rybak, 2 saat boyunca sahnede kaldı. Konser sırasında zaman zaman hayranlarını yanına giderek onlara sarılan Rybak, çaldığı kemanla da sevenlerinden tam not aldı.

Konseri izleyen binlerce kişi de Alexander Rybak'a sık sık şarkılarında eşlik ettiler. Ayrıca konsere katılanlar telefon ve fotoğraf makinalarıyla konser anını ölümsüzleştirdiler.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı