Şanlıurfada Trafik Kazaları Mobesede

Şanlıurfa ' nın Siverek ilçesinde çeşitli noktalarda MOBESE ' lere takılan kaza görüntülerinde 1 kişi hayatını kaybederken, sürücü ve yayaların dikkatsizliği nelere mal olabileceği açıkça görülüyor.
Dikkatsizlik 


Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin görüntüleri paylaştı. Kameraların kaydettiği görüntülerde, sürücülerin ve yayaların dikkatsizliğinin can ve mal kaybına yol açıyor.

MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntülerden ilki, Siverek Şanlıurfa karayolu kavşağında 3 arkadaşın karşıdan karşıya geçmekte olduğu anda hızla gelen araç ismi belirlenmeyen çocuğa çarpıyor. Kazada çocuk yaklaşık olarak 25 metre sürükleniyor. Olay yerinde ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırılıyor. Hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen çocuk hayatını kaybetti. Sürücü ise Karakola giderek teslim oldu. Kaza saniye saniye kaydediliyor.

İkinci görüntü ise Siverek Diyarbakır karayolu Emniyet kavşağında meydana geldi. Motosikletli sürücü yolda ilerlerken önüne bir araç geçiyor, motosikletli sürücüsü bir sağa bir sola bakarken kırmızı ışıkta duran araca çarpıyor. Dikkatsizlik bu defa büyük bir kazaya neden olmuyor.

Görüntüler arasında hayvanları karşıdan karşıya geçirmekte olan anne ve oğlu karşıya geçtiklerinde yeşil ışıkta geçen ambulans ineğe çarpıyor. Ambulans hemen duruyor inek yerden kalkıp yoluna devam ederken, ambulans sürücüsü aracını yol kenarına çekip hasarı kontrol ediyor.

Dördüncü görüntüde ise kırmızı ışık ihlali yapan sürücü kazaya neden oluyor. Görüntüde kırmızı ışıkta ilk önce motosikletli geçiyor, kendileri için yeşil ışık yanan kepçe ve otomobil geçerken, kırmızı ışık ihlali yapan araç hızla gelip otomobile çarpıyor. Kazada da mucize eseri kimse yaralanmadı.

Beşinci görüntüde ise Şehir içi minibüs yasak olan yerde yolcu indirmek istedi anda arkadan gelen araç hızla çarpıyor bu kazada mucize eseri kimse yaralanmıyor.

5 Mart 2013 Salı günü yayınlandı