2012 Saç Trendleri

Dünya kozmetik sektörünün en önemli isimlerinden Schwarzkopf Professional, Haliç Kongre Merkezi ' nde gerçekleştirdiği Essential Looks Trend Show ile yılın saç modasını ünlü kuaförlere tanıttı.
Defile Keira Knightley Adrenalin Paris New York 


TÜRKİYE ' DE İLK

Her yıl dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleşen Essential Looks Trend Show, bu yıl ilk kez Türkiye ' de yapıldı. Haliç Kongre Merkezi ' nde etkinliğe Hollywood yıldızlarının saç tasarımcıları ve Türkiye ' nin en ünlü kuaförlerinin de bulunduğu bin 500 ' e yakın izleyici katıldı. Tüm dünyanın hayranı olduğu yıldızların birbirinden güzel saç modelleri ve renkleri, kozmetik alanında öncü markalar arasında yer alan Schwarzkopf Professional ' ın saç tasarım ekibi tarafından yaratılıyor. Saç tasarımcıları, Essential Looks için en son saç trendlerini Paris, Milano, Londra ve New York ' taki moda haftalarını takip ederek ve moda editörleri ile birlikte çalışarak oluşturuyor. Sonunda önümüzdeki sezon ve yakın gelecekte trend olacak modeller her yıl Essential Looks Trend Show adıyla düzenlenen görkemli bir organizasyonla dünyaya tanıtılıyor.

4 FARKLI TREND GÖZ KAMAŞTIRDI

Dünyaca ünlü isimlerin saç tasarımcısı Tyler Johnston, kuaförlere bu yıl ilkbahar-yaz dönemine damga vuracak Sport Junkies, Dark Angeli, Hip Opulants ve Cool Hunters trendlerini modellerin üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Johnston ' un bu şovu izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Essential Looks Trend Show ' da modellerin saçları, Schwarzkopf Professional ' ın saç tasarım ekibinde yer alan; Gwyneth Paltrow, Elle Macpherson, Alexander McQueen, Lily Allen ve Tom Jones gibi ünlü isimlerin renk tasarımcısı Lesley Lawson; Victoria & David Beckham, Cindy Crafword, Naomi Campbell, Keira Knightley ve Cate Blanchett da dahil birçok dünya yıldızının saçlarını tasarlayan Tyler Johnston ' ın sihirli ellerinde hayat buldu. Adrenalin tutkunlarının tarzını gözler önüne seren Sport Junkies; baştan çıkarıcı, seksi ve gizemli kadınlar yaratan Dark Angels; eğlence aşığı, moda düşkünü ve parti canavarı olarak bilinen güzel insanların trendi Hip Opulants, girişimci kişiliği ile iş dünyasında öncü ve her yaptığı olay olan yaratıcı kadınları yansıtan Cool Hunters ana trendler olarak öne çıktı. Trendlerin tanıtılmasından sonra gerçekleşen defile ise ilgiyle izlendi.

JOHSTON ' TAN TÜRK KADINLARINA ÖVGÜ

Türk kadınlarının klasik bir güzelliğe sahip olduklarını belirten dünyaca ünlü isimlerin saç tasarımcısı Tyler Johnston, bunun yanında gösterişli ve muhteşem oldukmarını söyledi. Hem tatil, hem de iş için İstanbul ' a birçok kez geldiğini ifade eden Johnston, “Klasik bir çizgide seyreden Türk kadınlarının etkileyici bir havası var. Kendilerine güvendiklerini görüyorum. 3 gündür İstanbul ' dayım ve sokakta gezerken onların kendilerine olan güvenini hemen fark edebiliyorum. Önemli olan da zaten kadınların kendisine güvenmesi. Türk kadınlarına tavsiyem, ne yapıyorlarsa aynen devam etsinler. Harika görünüyorlar. Bizler yeni trendler yaratıyoruz. Onların yapması gereken bu çizgide devam edip, kendilerine olan güvenlerini bizim trendlerimizle birleştirmeleri” diye konuştu.

LAWSON ' DAN TİYOLAR

Dünyaca ünlü yıldızların renk tasarımcısı Lesley Lawson, yaz mevsimine girilirken hangi rengin seçilmesi konusunda ipuçları verdi. Yazın hafifliğini yansıtmak için daha açık renkler tercih edilmesi gerektiğini anlatan Lawson, “Tabi saçın durumu da önemli. Kimileri saç rengini açıyor ve özellikle saçın uç kısımlarını açıyorlar. Doğal saçların üzerine açık renk uygulanıyor. Ama burada da sorun var; eğer yaptığınız uygulamada hiçbir şekilde parlamıyorsa bunun anlamı olamayacaktır. Essensity ürünlerimizi öneriyorum. Essensity ' nin bal rengiyle saçlarını açabilirler” dedi.

Ten ve göz rengi biraz koyu ise bal rengi, bakır rengi kullanılabilineceğini dile getiren Lawson, “Tenimizin rengi biraz soluk ve göz rengimiz açık ise, bunu dengeleyecek sarı, kırmızıdır. Ama bunun temizle uyuşması için renklerin çok parlak olmaması gerekiyor.

Birçok kez Türkiye ' ye geldim ve birçok Türk kadınıyla tanıştım. Artık Türk kadınları kendilerine neyin yakıştığını biliyorlar. Kuaförler de müşterilerini bu konuda biraz eğitiyor” şeklinde konuştu. Trend Show ' dan hemen sonra gerçekleşen After Party ise geceye renk kattı. Görkemli dans ve ışık gösterileri ile renklenen Essential Looks Trend Show ' un ardından gerçekleşen After Party ise sürpriz eğlence ve danslarla büyük beğeni kazandı. DJ Pervane & Perküsyon Ekibi ve Gisel Tavilson Elektro Keman Show ile gece adeta bir şölene dönüşürken tüm konuklar da eğlencenin tadını çıkardı.
28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı