Kuşçular Pazarında Bazı Kuşlar Araba Fiyatına Satılıyor

Şanlıurfa ' da kent merkezinde bulunan kuşçular pazarında bazı kuşlar araba fiyatına satılıyor.Kuş hayranları tarafından ilgi ile beslenilen kuşların maliyeti bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Kentin Yıldız Meydanı Kuşçular Pazarı ' nda bulunan ve haftanın 3 günü sergilenen kuşlar, burada kuşçu hayranları tarafından açık arttırma usulü ile alınıp satılıyor.
Mustafa Demir İlginç Görüntü Suriye 


Burada alınıp satılan kuşların aşırı ilgi gördüğünü belirten 25 yıllık kuş besleyicisi Mustafa Demir, “Şanlıurfa ' da kuşçuluk işi ile uğraşan, meraklı olan çoktur. Ben 25 yıldır kuş besleyip, alıp satıyorum. Bu satışlarda çok para bile kazandığım olmuştu ama insan kuşunu sattığı zaman içi burkuluyor, kuşlardan ayrılmak zor oluyor” dedi.

Bazı kuşların altından bile daha değerli olduğunu söyleyen Demir, “Buradaki en ucuz kuş bin TL ' ye satılıyor. Bugün bir cumhuriyet altınının fiyatını sorsanız yaklaşık 600-700 TL arası. Buradaki kuşlar bizim gözümüzde altından daha değerlidir. Kuşların fiyatı bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Mesela geçen günlerde ben bir çift kuşumu 15 bin TL ' ye sattım. İçim acıdı ama bazen mecbur kalıyorsun. Araba ile takas edilen veya araba fiyatına satılan kuşlar bile var. Bazı kişiler, çocuklarına göstermedikleri hassasiyeti kuşlara gösteriyor” diye konuştu.

SURİYE ' DEKİ İÇ SAVAŞ KUŞ SEKTÖRÜNÜ DE VURDU

İç savaştan önce Suriye ' den de kuşların geldiğini aktaran Demir, “Savaş çıkmadan önce Suriye ' den çok sayıda kuş geliyordu ama şimdi giriş çıkış olmadığından kuşlarda azalma var. Bu da fiyatlarda biraz da olsa artış olmasına neden oldu” açıklamasını yaptı.

2 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı