Flamingoları Görüntülemek İsterken Denize Düştü

Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Edirne ' nin Saroz Körfezi ' nde flamingoları havadan görüntülendiği esnada motorunu durması nedeniyle denize düştü. Denize düşme anı ise sporcunun kaskındaki kamerasına saniye saniye yansıdı.
Saroz Trakya Flamingo 


Ergene Nehri ' nin kirliliğini ve Longoz Ormanları ' nın doğal güzelliğini havadan görüntüleyen Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı, paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Edirne ' nin Keşan ilçesi Saroz Körfezi ' ndeki flamingo sürülerini havadan görüntüledi. Erik Sahili ' nden havalanan Algül, yaklaşık 2 saat boyunca flamingoları havadan kamerasına çekti.
Algül ' ün paramotoru aniden havada arızalanarak stop etti. Yaklaşık 200 metre yükseklikte bulunan Algül, aniden motorunun durması sonucu denize düştü. Algül ' ün düştüğünü gören arkadaşları Yılmaz Özkaya ve Mehmet Altunışık yardıma koştu. Algül arkadaşlarının yardımı ile denizden çıkartıldı. Algül ' ün denize düşme anı ise kaskındaki kameraya saniye saniye yansıdı.

Flamingo sürülerini görüntülemek için havalandığını ifade eden Algül, “Saroz Körfezi üzerinde ' Trakya gökyüzü ile buluşuyor ' belgesel çekimleri kapsamında flamingo sürülerini görüntülüyordum. 200 metre yükseklikte uçuş yapıyordum. Aniden motorum durdu. 200 metreden düşmeye başladım. Motorumu birkaç kez çalıştırmayı denedim fakat başarı olamadım. Paraşütümü sığ tarafa yönlendirdim. Bu sayede olası bir boğulmadan kıl kapı kurtuldum. Arkadaşlarım yardıma gelerek beni ve malzemelerimi bulunduğum yerden çıkarttı.” dedi.

3 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı