Dünyanın 18 Yaş Altı En Uzun Kızı Safranbolu’da

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2 metre 13,6 santimtre boyuyla 18 yaş altı dünyanın en uzun genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Guinness Rekorlar Kitabı Hacettepe İlginç Görüntü Allah 

Safranbolu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2 metre 13,6 santimetrelik boyuyla 18 yaş altı dünyanın en uzun genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Rümeysa'nın sertifikası 9 Temmuz'da 'da törenle verilecek.

Safiye - Haydar Gelgi çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Rümeysa Gelgi (17) doğuştan Türkiye ' nin ilk genetik weaver sendromu rahatsızlığına sahip. Hızlı büyüme sorunu olan sendromu yaşayan Gelgi, 2013 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduğunu belirtti.

Haftanın belli gününde özel bir eğitim merkezinde fizik tedavisi gören Rümeysa Gelgi, Guinnes Rekorlar kitabına girmenin kendisi için gurur verici bir şey olduğunu söyleyerek, “ Bıyumun uzun olmasından dolayı küçüklüğümde çok sıkıntılar yaşadım. İnsanlar hep farklı gözlerle bakıyordu. Ama zamanla bunu aştım ve şimdi bir kariyer sahibi olmak ve iyi bir yerlere gelmek istiyorum. Önce eğitimimi bitirmek istiryorum ve sağlığımın düzelmesini istiyorum. Hep okula gidip arkadaşlarımın olmasını isterdim. Evde eğitim aldığım için bu özlemi hep çektim. Şuan liseyi dışardan okuyorum ve Üniversiteye de gitmek istiyorum” dedi.

En büyük hayalinin ise Mimar yada mühendis olmak istediğini de anlatan Rümeysa Gelgi, “ Bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Bir sürü çizim ve tasarımlar yaptım. Bu benim hobim. Guinnes Rekorlar kitabıne girmek sie çocukluğumdan beri aklımızdaydı ve ciddiye almamıştım. Bir gün araştırma yaparken, dünyada en uzun kızın 2 metre 8 santimetre olduğunu öğrendim ve ben niye olmayım dedim. Bunun üzerine başvuru yaptım. Hakem heyeti geldi ve boyumu ölçtüler. Daha sonra 1 ay sonra bana Guinnes ' e girmemin onaylandığı söylendi, çok mutlu oldum” dedi.

Anne Safiye Gelgin kızının Türkiye ' de ilk dünyada ise 27. vaka olan weaver sendromu olduğunu söyleyerek, “ 4 aylık iken Hacettepe tespit edildi.2003 -2006 arasında tedavileri yapılarak büyümesi durduruldu ve şuan 2 metre 13,6 santimetre boyunda. Her dönem bize Allah kolaylık verdi. İlk dönem kıyafet sıkıntısı yaşadık. Hep önümüze kolaylıklar verdi” dedi.

26 Haziran 2014 Perşembe günü yayınlandı