Bu Maymun Bir Başka!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir pakın girişini mekan edinen ' Centin' isimli maymun, hem eğlendiriyor, hem de sahibinin geçimini sağlıyor.
İslamabad Pakistan Kalaşnikof 


Altı yaşındaki maymun, ortaya koyduğu birbirinden ilginç hareketlerle, görenleri hayrette bırakıyor. Küçük yaşta sahibi Hasan Keyman tarafından eğitilen maymun; şınav çekme, ters takla atma, dans etme, selamlama ve para dilenme gibi maharetleriyle ilgi odağı oluyor.

Sahibinden aldığı talimatla ilginç hareketler ortaya koyan marifetli maymun, önce başarılı bir şekilde şınav çekiyor. Daha sonra ters takla atan maymun, mini darbuka sesiyle farklı dans figürlerini sergiliyor. Maharetlerine devam eden şovmen maymun, eline tahtadan Kalaşnikof silahı alarak değişik atış pozisyonlarına giriyor. Maymun silah şovu sonunda düşman ateşiyle yaralanarak sırt üstü düşme sahnesini canlandırıyor.

Şovmen maymun daha yaptığı gösterilerin mahsulünü toplamaya geçiyor. Paraların koyulduğu kutunun üzerine oturan maymun, ayak ayak üstüne ayak atarak seyircileri selamlıyor. Maymun tüm bu şovların karşılığı olarak boş kutuyu baş üstüne alarak seyircilerden para toplamaya başlıyor. İzleyenler ise gönlünden geçen miktarda maymunun kutusuna bahşiş atıyor.

Ekmek teknesi maymunun sahibi Hasan Gürani günlük kazancının duruma göre 10 ile 25 dolar arasında değiştiğini söylüyor. Daha küçük yaşta maymunu eğitmeye çalıştığını söyleyen Gürani, para konusunda mecburiyetin olmadığını, insanların maymunun taşıdığı kutuya gösteri sonrasında gönlünde geçtiği miktarda para attığını ifade ediyor.
29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı