Mürekkep Balığının Hazin Sonu

Avustralya ' da yayın yapan Daily Telegraph gazetesinin yazarı Al McGlashan arkadaşlarıyla balığa çıkarken, amacı haber yapmak değil stres atmaktı. Ancak karşısına çıkan 4 metrelik mürekkep balığı cesedi planlarını bir anda alt üst etti. Gazetesinde de genellikle balıkçılıkla ilgili yazılar kaleme alan McGlashan, mürekkep balığını incelemek için eline kamerasını da alarak hemen suya girdi.
Daily Telegraph İncil Avustralya Köpek 


Ancak o sırada dev mürekkep balığıyla ilgilenenin sadece kendisi olmadığını gördü. Kocaman bir mavi köpek balığı mürekkep balığının yanına gelerek kocaman bir parça kopardı. McGlashan ' ın bu sırada çektiği görüntüler internette bir günde izlenme rekorları kırdı.

' EFSANEVİ CANLILAR BUNLAR '

Aynı zamanda “Fishing Bible” (Balıkçılık İncil ' i) isimli bir kitabın da yazarı olan McGlashan, mürekkep balığının yakın zamanda ölmüş olabileceğini çünkü renginin hala kırmızı olduğunu söyledi. Köpek balığını da çekenin bu olduğunu belirten McGlashan, “Bunlar efsanevi canlılar. Geçmişte denizcilerin gemilerine böyle büyük mürekkep balıklarının saldırdığına dair hikayeler anlatılırdı ama böyle canlıları görebilmek neredeyse imkansızdır” diye konuştu.

Mürekkep balığı uzmanı Mandy Reid ise hayvanın bir ispermeçet balinası tarafından öldürülmüş ya da doğal yollardan ölmüş olabileceğini belirtti. Reid, mürekkep balıklarının ömrünün sadece bir yıl olduğunu hatırlattı.

8 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı