Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan üniversitelilere hukuk dersi

Her yıl hukuk dünyasının önemli isimlerinin Açılış Dersi ' ni gerçekleştirdiği İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi ' nde, 2015-2016 Akademik Yılı ' nın ilk dersini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca verdi.
Cumhuriyet Mehmet Akarca Hukuk Devleti İstanbul Kültür Üniversitesi Şirinevler 


Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik İKÜ Şirinevler Yerleşkesi ' nde gerçekleşti. İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h. c. Bahri Öztürk ' ün açılış konuşmasıyla başlayan ders, Mehmet Akarca ' nın konuşmasıyla sürdü. Öğrencilerin ve öğretim görevlilerin yoğun ilgi gösterdiği Açılış Dersi ' nde mesleğin getirdiği sorumlulukları ve tecrübelerini gençlerle paylaşan Akarca, Prof. Dr. Bahri Öztürk ' le olan uzun süreli dostluğundan da söz etti. Ders bitiminde ise Akarca ' ya günün anısına plaket takdim edildi.

GELECEĞİN HUKUKÇULARINA TAVSİYELER

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, hukuk eğitimi alıp ilerde hakim, savcı, avukat olarak görev yaptıklarında hukukun evrensel ilkeleri ışığında görevlerini icra etmelerini ve bilimi, aklı, vicdanı, ahlakı göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

Adalet duygusunun toplumda yerleşmesi için çaba harcamaları gerektiğinin altını çizen Akarca, ' ' Gençlerimiz sorumluluk üslenmeli ve halkımıza, milletimize, insanlığa yararlı hizmetlerde bulunmalılar. Bu hizmetler ve başarılı çalışmalar sonucunda mesleklerinde ilerleme sağlayabilmeleri çok daha kolay olacaktır ' ' dedi. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Akarca, ' ' Hukuk öğrencisi arkadaşların büyük çoğunluğu ilerde hakim olarak, savcı olarak, öğretim üyesi olarak, idareci olarak benim meslektaşlarım olacaklar. Onlarla birlikte bu çatı altında bugün güzel bir birliktelik gerçekleştirdik ' ' diyerek sözlerini noktaladı.
18 Kasım 2015 Çarşamba günü yayınlandı