19 yaşındaki genç, kendini de iş yerlerini de yaktı !

Son yangında kendisi de yanan 19 yaşındaki genç ise şüpheli olarak gözaltına alındı. Malatya ' da gece yarısı Fuzuli Caddesi üzerinde bulunan Fırat İlkokulu ' ndan dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulun kapısının kapalı olması nedeniyle içeri girmekte zorlandı. Bahçe kapısının kilidinin kırılması ile içeri girebilen itfaiye arka kısımda okul kantininden yükselen alevlere müdahale etti.
İntihar İntihar Girişimi 


Kantinin kilitli kapılarını kırarak yangına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Çıkan yangında kantin içerisinde bulunan ürünler küle dönerken, polis yangının çıkış sebebini öğrenmek için soruşturma başlattı. Yangının çıkış noktasında herhangi bir elektrik kontağının olmaması kundaklama şüphesini artırırken bu kez sabaha yakın saatlerde kent merkezindeki ayakkabıcılar çarşısında alevler yükselmeye başladı.

Çok sayıda itfaiyenin bölgeye sevk edildiği yangında, ekipler güçlükle yayılan yangını kontrol altına almaya çalıştı. Çok sayıda ayakkabıcı dükkanının bulunduğu çarşıda çıkan yangında büyük çapta maddi hasar oluşurken, bir görgü tanığının kaçan bir genci gördüğünü söylemesi üzerine polis ekipleri olayın kundaklama olabileceği şüphesi ile çevrede araştırma başlattı. Kısa süre sonra yangın yerine yakın bir özel hastanede yakalanan 19 yaşındaki D.G. ' nin yangınları çıkarttığı anlaşıldı. Çıkarttığı yangında yanarak yaralandığı öğrenilen D.G. ' nin akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılırken, gözlem altında tutulan şüphelinin tedavisinin sürmesi nedeniyle henüz ifadesine başvurulmadığı öğrenildi.
Şüphelinin gece yaşanan kantin ve ayakkabıcılar çarşısı yangınlarını çıkarttığı belirlenirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2015 Pazar günü yayınlandı