Zeytinburnu'nda vatandaşlar çiğ köfteye doydu

Çiğ köfte ikramı
Televizyon Çiğ Köfte Yöresel Kıyafet 15 Bin Kişi Festival 

-Oyunların oynanması
-Başkan Aydın'ın konuşması
-Detaylar

( İSTANBUL )- 15 bin kişiye çiğ köfte ikram edildi- Zeytinburnu Geleneksel 5’inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı İSTANBUL

- Zeytinburnu Geleneksel 5’inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı.
Binlerce kişiye ikram edilen çiğ köfte, uzun kuyruklar oluşturdu. Yöresel lezzetlerin yaşatılması ve halkla buluşmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 5’inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı.
Çok sayıda vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikramında bulundu. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel 5'inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı.
15 Temmuz Meydanı’nda başlayan şölene AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan çiğ köfteler ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edildi. Başkan Murat Aydın da çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikram etti. Çiğ köfte şöleninde yöresel kıyafetlerle ve müzikler eşliğinde ustalar özel olarak hazırlanan alanlarda çiğ köfte yoğurarak hünerlerini sergiledi. Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayan halay çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, festival boyunca çeşitli ikramların yapılacağını belirterek, "Yarın yine burada saat 13'ten itibaren 15 Temmuz Meydanı'nda binlerce hemşehrimiz ve İstanbulluya Rumeli böreği ikramımız olacak. Bizleri televizyonlarından izleyenler açısında buraya gelmek oldukça kolay Üsküdar' dan Marmaray'a biniyorsunuz 9 dakika, Kadıköy'den Marmaray'a biniyorsunuz 14 dakikada oradan da 5 dakika yürüyerek 15 Temmuz meydanına gelebiliyorsunuz. Avrasya Tüneli ile ulaşabiliyoruz farklı araçlarla kolaylıkla ulaşabiliyoruz" dedi.

14 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı