Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için 66 yaşında gönüllü oldu - ERZURUM

- Muhsin Coşkun'dan askerlik şubesi önünde görüntüsü - Muhsin Coşkun'un konuşmasıZeytin Dalı Harekatı'na katılmak için 66 yaşında gönüllü oldu - Erzurum lu 66 yaşındaki şehit ve gazi yakını Coşkun, TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak için gönüllü olarak askerlik şubesine başvurdu - Coşkun: - "Amcam 4 yıl Kore'de askerlik yaptı, bir yeğenim polisti Adana'da şehit oldu. Bu vatan için canımızı vermişiz, her zaman vermeye devam edeceğiz"ERZURUM (AA) - Erzurum lu 66 yaşındaki şehit ve gazi yakını Muhsin Coşkun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak için gönüllü askerlik müracaatında bulundu.Kent merkezinde oturan ve amcası Yusuf Coşkun Kore gazisi, yeğeni Rasim Coşkun da 1996 yılında Adana'daki terör saldırısında şehit olan 66 yaşındaki Muhsin Coşkun, TSK'nin hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak için Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı televizyondan öğrendi.Harekatı duyunca bir dilekçe yazarak Erzurum Asker Alma Bölge Başkanlığına götüren Coşkun, burada yetkililerle görüşerek cephede Türk askerinin yanında yer almak için başvuru yaptı.Coşkun, başvuru sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü olarak Afrin bölgesine giderek askerlerle omuz omuza mücadele etmek istediğini söyledi.

Gönüllü askerlik için dilekçesini şubeye teslim ettiğini belirten Coşkun, "Allah askerlerimizin yardımcısı olsun. 66 yaşındayım ve Afrin'e giderek orada savaşmak istiyorum. Amcam 4 yıl Kore'de askerlik yaptı, bir yeğenim polisti Adana'da şehit oldu. Bu vatan için canımızı vermişiz, her zaman vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.
Coşkun, Türk ordusunun çok güçlü ve düşmanın korkulu rüyası olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:"Bu ordu kadar güçlü ordu yok. Kıbrıs Harekatı'nda askerdim ama tam savaşa gideceğimiz zaman harekat sona erdi. O zaman bazı devletler bize 'Elinizdeki silahlar bizim silahlarımız, onları bırakın' demişti. Ama şimdi helikopterimiz, uçağımız, tankımız, topumuz ve tüfeğimiz hepsi bizim. Silahlarımızı kendimiz üretiyoruz ve çok güçlüyüz."
Askerlik Şubesi Terör Saldırısı Gazi Yakını Gönüllü Asker Teröristler 

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı