Zeytin Dalı Harekatı'na destek - MANİSA/ADIYAMAN/ARDAHAN

MANİSA - 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programa katılan vatandaşlardan detay görüntüler - Vatandaşlara lokma dağıtılması - Kur'an - ı Kerim okunması ve dua edilmesi - Detay görüntülerADIYAMAN - Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu öğrencilerinin detay görüntüsü - Öğrencilerin askerler için mektup yazması - Bir öğrencinin yazdığı mektubu okuması - Öğretmen ve öğrencilerin konuşmaları - Genel ve detay görüntülerARDAHAN - Ardahan'daki STK mensuplarının basın açıklaması - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un konuşması - TÜGVA Ardahan Temsilcisi Kadir Dede'nin açıklamasıZeytin Dalı Harekatı'na destek - Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu öğrencileri, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için askerlere mektup yazdı - Ardahan'da toplanan sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.MANİSA/ADIYAMAN/ARDAHAN (AA) - Manisa ,Adıyaman ve Ardahan'da toplanan sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığı çağrısı üzerine bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Kur'an - ı Kerim okuyup dua ettiler.Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda vatandaşlara lokma dağıtımı yapıldı.Ardından Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih Süresi okundu, dualar yapıldı.MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin'de, sadece terör örgütlerin değil, terör sempatizanı, işbirlikçi ve destekçisi pek çok ülke karşısında da kahramanca mücadele ettiğini söyledi.

Başkan Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk - İslam aleminin en güçlü kalesi olduğu için hedef gösterildiğini kaydederek, "Tüm terör gelişmelerinin perde arkasın da Kurtuluş Savaşı'nda yendiğimiz fakat hala aklı Türkiye’de kalmış hainlerin, terör örgütlerine el altından sızdırdıkları imkanlar ve yaptıkları gizli algı operasyonlarıyla, insanlığa düşman terörist bir zihniyetle, doymak bilmez çıkar hayali yatmaktadır. Bizler, vatan hainleri, bölücü ve teröristleri affetmeyecek kadar şerefli bir millet, güçlü bir devletiz." diye konuştu.
- AdıyamanAdıyaman'ın Kahta ilçesinde Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için askerlere mektup yazdı.Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu'nda eğitim gören 60 öğrenci, okul müdürü Yılmaz Ök ve bazı öğretmenlerle PTT şubesine giderek yazdıkları mektupları, Afrin'de görev yapan askerlere ulaştırılması için Genelkurmay Başkanlığına gönderdi.Sosyal Bilgiler Öğretmeni Deniz Özger, "Mutluyuz, gururluyuz. Bu öğrencilerle onur duyuyoruz. Öğrencilerin bu davranışlarından dolayı onur duyuyoruz." dedi.
Öğrencilerden Merve Kartal ise yazdığı duygu yüklü mektubu okuyarak, bayrak ve vatan sevgisini dile getirdi.Ök de öğrencilerin yazdığı mektuplardaki duyguların tüm Türkiye'nin ortak duyguları olduğunu, bu ülkenin kimsenin bölemeyeceğinin ispatı olduğunu söyledi.

STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek - ArdahanTürk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak isteyen STK mensupları ile vatandaşlar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde, cuma namazı çıkışı Ardahan Merkez Camisi önünde toplandı.Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı basın açıklamasında, Mehmetçik'e milletin desteğinin artarak devam ettiğini belirterek, cuma namazında askerlere dua ettiklerini söyledi.

Türk ordusunun harekatta sivillerin zarar görmemesi için gösterdiği hassasiyete işaret eden Köksoy, şunları kaydetti:"Tarih boyunca bu milletin bağrından çıkan ordunun süngüsünde, tüfeğinin ucunda, masum, çocuk, sivil kanı olmamıştır. Bu bizim için çok büyük bir şeref ve şandır. Böyle bir ordu, milletin onayıyla, duasıyla, desteğiyle bugün, devletimizin, milletimizin bekasına yönelmiş güçlere karşı Afrin'de operasyon düzenlemiştir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Duamız ve desteğimiz onlarla."TÜGVA Ardahan Temsilcisi Kadir Dede ise güçlü Türkiye ile halkının, askerin arkasında olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, "Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken Batı'nın değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var." dedi.
Katılımcılar, açıklamaların ardından dağıldı.
Sivil Toplum Kuruluşu Siyasi Partiler Öğretmenler Basın Açıklaması Okul Müdürü 

16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı