Zeytin Dalı Harekatı'na destek - HATAY

- Narenciye yüklü tırın görüntüsü - Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un konuşması - Tırın hareket etmesiZeytin Dalı Harekatı'na destek - Hatay 'ın Dörtyol ilçesinden Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere ulaştırılmak üzere 20 ton narenciye gönderildi - İskenderun'da Kore ve Kıbrıs gazisi 15 kişi gönüllü askerlik için başvuruda bulunduHATAY (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor. Hatay 'ın Dörtyol ilçesinde belediyenin de katkılarıyla toplanan 20 ton narenciye tıra yüklenerek, sınırda ve sınır ötesindeki askerlere gönderildi.Belediye önünde düzenlenen törenin ardından üzerinde "Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan bozkurtlara destek tırı" yazılı pankart bulunan araç Hassa ilçesine uğurlandı.Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e çam sakızı çoban armağanı bir şeyler hazırladıklarını belirtti.
Harekata katılan askerlerin yanında yer aldıklarını ve onlara dua ettiklerini ifade eden Toksoy, "Milli mücadelede ilk kurşunu atarak Kurtuluş meşalesini yakan ilçemizin yanı başındaki bu mücadeleye duyarsız kalamazdık. Bizlere destek olan tüm vatandaşlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah ordumuzu her daim muzaffer eylesin." dedi.
- Kanaat önderlerinden askerlere dua Hatay 'da kanaat önderleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askere dua etti.Alevi kanaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak, grup adına yaptığı açıklamada, Hatay 'ın hemen yanı başında terör örgütlerinin oluşmasını ve konuşlanmasını önlemek, ülkenin, kentin güvenliğini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de başlatmış olduğu harekata desteklerini göstermek, askerlere dua etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Eskiocak, ülkeyi tehdit eden unsurlara yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Ülkemizin, sınırlarımızın ve bizlerin daha güvenli bir şekilde hayatımızı sürdürebilmemiz için mücadele eden, hayatlarını hiçbir şekilde düşünmeden, canları pahasına operasyonu kararlılıkla gerçekleştiren kahraman ordumuzu ve yürekli asil Mehmetçiklerimizi Allah'a teslim ettik. Cenabıhak onları korusun, onların yardımcısı olsun."
Kanaat Önderleri Gönüllü Asker Sivil Toplum Sınır Ötesi Çam Sakızı 

29 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı