'Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum' projesi - DİYARBAKIR

"Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi - DİYARBAKIR - "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi - Projenin açılış programından detaylar - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun açıklamaları - Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Serdar Kartal'ın açıklamaları Diyarbakır 'da "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi - Yenişehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi başlatıldı - Vali Güzeloğlu: - "2 bin 71 çocuğumuz yüzmeyle tanışıyor. Bu projeyle inşallah yarının şampiyonları Diyarbakır 'dan yetişiyor olacak"DİYARBAKIR (AA) - Yenişehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi başlatıldı.Yenişehir ilçesindeki Şehitlik semtinde bulunan Spor Kompleksinde "1071 sporcu ile 1071 kulaç" sloganıyla başlatılan proje kapsamında öğrencilere spor malzemesi yardımı yapıldı.Projenin açılışına katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır 'da büyük bir dönüşüm yaşadıklarını söyledi.

İnsanı merkezine alan bir kamu hizmeti anlayışını her noktada gördüklerini ifade eden Güzeloğlu, özellikle çocukların daha iyi yetişmesi, güçlü, güvenli ve mutlu olması adına özel projeler hayata geçirdiklerini kaydetti.
Güzeloğlu, şunları kaydetti:"Sevgili çocuklar; sizler bizim hem zenginliğimiz hem de güvencemizsiniz. Sizi mutlu etmek, hayatın her alanında başarılı ve iddialı kılmak en temel sorumluluğumuzdur. Bu ülkenin çocukları her türlü sporla dünyayla yarışacak, dünyanın her köşesinde iddiasını ortaya koyacak ve yarışmaların sonunda şanlı bayrağımızı göndere çekecek bir yeteneğin adı olduğuna inanıyoruz. Devletimizin, milletimize ve gençlerimize armağan ettiği bu salonda kaymakamımızın bu güzel projesiyle bin 71 çocuğumuz yıl sonuna kadar bin kişi daha ilave edilerek 2 bin 71 çocuğumuz yüzmeyle tanışıyor. Bu projeyle inşallah yarının şampiyonları Diyarbakır 'dan yetişiyor olacak."Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Serdar Kartal ise, toplam bin 71 öğrenciye belediye imkanlarıyla donatarak yüzmeyi öğreteceklerini belirtti.
Yıl sonuna kadar 2 bin 71 öğrenciye yüzme öğreteceklerine değinen Kartal, şunları kaydetti:"Daha önce belediyenin kaynakları halkımızın müşterek ihtiyaçları yerine gençlerimizin geleceklerini ellerinden almak için kullanılıyordu. Fakat bugün bizler belediyenin tüm kaynaklarını değerli gençlerimize harcamaktan büyük onur duyuyoruz."
Yüzme Yarış Şampiyon Allah Öğrenciler 

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı