Yüzlerce balık kıyıya vurdu

Barajda kıyıya vuran balıklar
Araştırma Merkezi Lyon Baraj Göleti Hayvan 

-Genel görüntüler
-Çoban Fırat Göz rop

( ŞANLIURFA -HD) ŞANLIURFA

- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hec Hıdır barajında milyonlarca balık kıyaya vurdu. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar arasında korkuya neden balık ölümleri ile ilgili inceleme başlatıldı. Siverek ilçesi Hec Hıdır Barajı çevresinde hayvan otlatan çobanlar, milyonlarca balığın kıyıya vurduğu görüldü.
Köylülerin ihbarı üzerine Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bölgede incelemelerde bulundu. Gözelek Köyü'nden Fırat Göz, balık ölümlerinin üç gün önce başladığını belirterek, “ Barajdan pis bir koku yayılmaya başlamıştı, barajın yanına geldiğimizde zaten milyonlarca balığın kıyaya vurduğunu gördük. Tüm balıklar ölmüştü. Arkadaşlarla birlikte yetkililere haber verdik. 3 gündür hayvanlarımızı baraj gölletin de sulayamıyoruz. Çünkü korkuyoruz, hayvanlarımız zehirlenebilir" dedi.
Balık ölümleri ile ilgili bilgi veren Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Şık, "Balık ölümleri bize intikal eder etmez, iki ekibimizi bölgeye sevk ettik, baraj göletinin her tarafından numuneleri aldık. Gün içerisinde bu numuneleri Gaziantep ve İzmir Bornova Su ürünleri ve araştırma merkezine göndereceğiz. Buradan aldığımız sonuç ve bilgiler çerçevesinde, tedbir ve çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu
28 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı