YUSHAD Cumhuriyet Bayramı'nı Bursa semalarında görkemli uçak gösterisiyle kutladı

Uçakların uçuşu
Uçuş Eğitimi Uçuş Okulu Yetim Çocuklar Yetim Çocuk Dernek Başkanı 

-Uçakların iç ve dış detayları
-Uçakların havada uçuşu sırasında karadan görüntülenmesi
-Uçak mühendisi Halil Tokel ile röportajı
-YUSHAD’ın kurucusu Burak Yürekli ile röportajı
-YUSHAD Dernek Başkanı Hakan Köksal ile röportaj

( BURSA )- Uçak pilotları Bursa’da yetişiyor- Türkiye uçaklarını artık yüzde yüz yerli olarak kendi üretecek- Artık her şehirde uçak garajları ve eğitim alanları olacak BURSA

- Bursa’da YUSHAD ekibi gökyüzünde yaptıkları uçak gösterisiyle Cumhuriyet bayramını kutladı. Törene katılan uçak mühendisi Halil Tokel ise tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de Bursa’da artık pilotların yetişeceği ve ilerleyen zamanlarda otomobil gibi küçük uçakların daha çok kullanılacağını belirterek bunun için gerekli alt yapı çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Bursa Yunuseli Sportif Havacılık Derneği (YUSHAD) pilotları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını küçük uçaklarıyla Bursa semalarında alçak uçuş yapıp açtıkları dev Türk bayrağıyla şehir turu atarak kutladı. Görkemli uçuş Bursa’nın şehir merkezinde birçok noktadan görüldü.
‘Pilotlar, uçuş ve mülakat eğitimlerini burada alıyor’’ Bursa Yunuseli Havaalanında faaliyet gösteren YUSHAD’ın kurucusu Burak Yürekli, dernek çatısı altında birçok pilotun burada eğitim aldığını ve Türk Hava Yolları’na girmek isteyen pilotların mülakat eğitimlerini de burada verildiğini belirtti.
Yürekli sözlerine, ’30 dernek üyemizle birleştik 11 uçak sahibimiz alana Cumhuriyet Bayramını kutlamak için geldik. Hali hazırda faaliyetlerimiz zaten aktif olarak devam ediyor 2017 yılından buyana. İki tane uçuş okulumuz var pilot yetiştiriyoruz. İsteyen bazı uçak sahiplerine bilgiler veriyoruz, Türk Hava Yolları pilot adaylarına sınav öncesi mülakat ve uçuş eğitimi veriyoruz. Bursa’da hava turizmini başlatarak turistik uçuş imkânı sağlıyoruz. Dernek olarak da sık sık bir araya gelerek bu faaliyetleri daha nasıl geliştirebiliriz, Yunuseli’ni daha aktif nasıl kullanabiliriz ve bunun gibi alanlar nasıl üretebiliriz bunun için çalışmalara devam ediyoruz’’ dedi.
‘’Yunuseli Hava Alanını gençlerimizi yetiştirmek ve bu tarzda faaliyetleri artırarak vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz’’ YUSHAD dernek başkanı Hakan Köksal, Yunuseli Hava Alanını yeni yetişen gençlerimize uçuşu sevdirmek ve burayı sosyal aktiviteler kullanılmak üzere sürekli dağim olarak görmek istediğini belirtti.
Köksal, ‘’14 arkadaş biz uçaklarımızla toplandık ve bir dernek kurduk YUSHAD adında. Bu derneğinde amacı tamamıyla bu. Bunu ilersin de etkinliklerimizde yetim çocukların uçurulması, halk uçuşları, festival yapmak gibi burayı daha güzel bir hale getirmek istiyoruz. Burada toplamda altı adet uçağımız ve pilotumuz var. Altı koldan uçuş yapacağız’’ dedi.
‘’ Türkiye uçaklarını artık yüzde yüz yerli olarak kendi üretecek’’ Kutlama törenine katılan 30 yıllı aşkın süredir uçak mühendisliği yapan Halil Tokel artık tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de uçak garajları, eğitim alanları olup kendi uçaklarımızı yüzde yüz yerli olarak üreteceğimizi belirtti.
Her şehirde ve kasabada pilotluk için eğitim alanları ve onların bakımı ve garajı olarak, iniş ve kalkış yapabilecekleri alanlarında yapılacağını belirtti.
Yakın zamanda birçok gelir düzeyi yüksek olan vatandaşın artık otomobil gibi bu tarzda küçük uçaklar kullanarak ulaşımlarını sağlayacaklarını belirten Tokel bunun alt yapısının da hazırlandığını belirtti.
Tokel, ‘’Bizim Türkiye olarak ileride şöyle bir projeksiyonu koymamız mümkün, Türkiye gelişiyor kalkınıyor. Ülkemiz dünyada ilk on ekonomi içerisinde olacak ve milli geliri artacak. Bunlar arttığı zaman Türk toplumu havacılığa ilgi gösterecek. Vatandaşlarımız sadece yolcu olarak değil, kendi uçağıyla uçmak istediğinde hafif uçakları kullanmak şeklinde yoğun ilgisi olacak. Belki ileride herkesin arabası olduğu gibi gelir düzeyi müsait olanlar içinde kendi uçakları olacak. Türkiye’nin her önemli şehrinde kasabasında küçük küçük hava alanları olacak. Avrupa’da, Amerika’da nasıl varsa bizde de aynı şekilde olacak. Bütün bu gelişmelere hazır olmak lazım. Ülkemizin buna hakkı var. Tabi zamanla bölgesel hava alanları ve küçük uçaklar için pistler lazım bunların kasabalarımıza kadar inmesi beklenen faaliyetler. Yakın zamanda da bu ihtiyaçlar karşımıza çıkacak. Bununla ilgilide yöneticilerimizin başkanlarımızın gerekli çalışmaları yaptığına da ben inanıyorum’’ dedi.

28 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı